Spraakassistent Cortana van Microsoft nu ook als standaard in te stellen in Android

19-06-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Diensten, Netwerk


Alle grote tech-bedrijven werken momenteel aan een eigen spraakassistent. Google heeft Google Assistant, Apple heeft Siri, Amazon heeft Alexa en Microsoft heeft Cortana. Deze laatste spraakassistent was al enige tijd beschikbaar voor Android smartphones en kan dankzij de nieuwste update ook als standaard ingesteld worden.

Op de meeste moderne Android smartphones is Google Assistant aanwezig, een spraakassistent die aangeroepen kan worden met het commando 'Hey Google', of geactiveerd kan worden door de home-toets van een smartphone ingedrukt te houden. Vervolgens kunnen vragen gesteld worden of opdrachten gegeven worden die de spraakassistent uitvoert, bijvoorbeeld 'Bel mijn moeder' of 'navigeer naar naar huis'.

Aangezien het Android besturingssysteem een open besturingssysteem is, kunnen ook andere spraakassistenten op Android toestellen gebruikt worden. Amazom heeft bijvoorbeeld haar spraakassistent Alexa geschikt gemaakt voor Android toestellen en Microsoft biedt al enige tijd haar spraakassistent 'Cortana' aan voor Android toestellen.

Update maakt Android standaard

Microsoft heeft nu een update uitgebracht voor Cortana waarmee het mogelijk is om deze spraakassistent als standaard in te stellen op Android toestellen. Daarmee is het mogelijk om de spraakassistent te activeren door de home-toets van een Android toestel ingedrukt te houden zoals dat normaal ook bij Google Assistant werkt. Cortana vervangt vervolgens Google Assistant als de standaard spraakassistent. Vooralsnog is het niet mogelijk om Cortana aan te roepen met het commando 'Hey Cortana'.

Cortana heeft tijdens het WK van 2014 veel aandacht gekregen omdat de spraakassistent regelmatig uitslagen van voetbalwetstrijden goed wist te voorspellen. Op dat moment was Cortana één van de meest geavanceerde spraakassistenten. Ondertussen doen Siri, Google Assistant en Alexa al niet meer onder voor Cortana.

Enkel in het Engels

Cortana is officieel nog niet voor Nederlandse gebruikers beschikbaar omdat Cortana op dit moment nog steeds alleen maar Engels spreekt. Het is voor Nederlanders wel mogelijk Cortana vanuit een alternatieve bron te downloaden en te installeren, al blijft de benodigde voertaal wel Engels.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie