'Vingerafdruksensor in beeldscherm levert Samsung de nodige problemen op'

'Vingerafdruksensor in beeldscherm levert Samsung de nodige problemen op'

19-06-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Samsung loopt nog steeds tegen problemen aan bij de integratie van een vingerafdruksensor in het beeldscherm van een toestel. Om die reden zal ook de Samsung Galaxy Note 8 nog niet over een vingerafdruksensor in het beeldscherm beschikken.

Beelschermen van smartphones worden steeds groter. Het is een echte trend voor 2017 dat beeldschermen van smartphones de gehele voorzijde van een toestel bekleden. Door de steeds dunnere randen rondom het beeldscherm blijft geen ruimte meer over voor een vingerafdruksensor of andere knoppen. Samsung wil dit uiteindelijk oplossen door de vingerafdruksensor in het beeldscherm te verwerken.

Hoewel de techniek al bestaat en toegepast kan worden, loopt Samsung naar verluidt nog tegen een aantal problemen aan. Zo zou Samsung de Galaxy Note 8 willen voorzien van een vingerafdruksensor in het beeldscherm, maar is het beeldscherm rondom de vingerafdruksensor veel helderder dan op andere plekken. Om die reden zou Samsung er vooralsnog voor gekozen hebben de Galaxy Note 8 niet van een vingerafdruksensor te voorzien.

Al langer in ontwikkeling

Eigenlijk werd verwacht dat Samsung de techniek al in de Galaxy S8 en Galaxy S8+ zou gebruiken. De praktische problemen heeft Samsung echter nog niet goed kunnen oplossen. Gebruikers van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ kunnen zelf een bewijs in hun toestel vinden dat er oorspronkelijk een vingerafdruksensor in het beeldscherm was gepland. Het onderste deel van het beeldscherm van de Galaxy S8 en Galaxy S8+ is namelijk drukgevoelig. Dit is het duidelijkst merkbaar wanneer het toestel in stand-by staat en op het onderste deel van het beeldscherm gedrukt wordt.

Vanwege de aanhoudende uitdagingen zou Samsung er voor de Galaxy Note 8 ook nog voor gekozen hebben om de vingerafdruksensor niet in het beeldscherm te verwerken, stellen bronnen. Of die informatie klopt is niet duidelijk. Eerder lekte nog schetsen van de Galaxy Note 8 uit waaruit bleek dat er geen vingerafdruksensor aan de achterzijde van het toestel aanwezig is. Bij de Galaxy S8 en Galaxy S8+ heeft Samsung de vingerafdruksensor 'snel' naar de achterzijde verplaatst. De gekozen locatie naast de camera is daarbij niet echt handig.

Strijd tussen Samsung en Apple

Samsung zelf bevestigt noch ontkent de berichtgeving en doet geen uitspraken over toestellen die nog niet zijn gepresenteerd. De kans blijft dus bestaan dat Samsung de problemen en uitdagingen rondom de integratie van een vingerafdruksensor in het beeldscherm voor de introductie van de Galaxy Note 8 weet op te lossen. Daarbij voelt Samsung waarschijnlijk de hete adem van Apple in haar nek aangezien verwacht wordt dat de nieuwe Apple iPhone 8 ook een toestelvullend beeldscherm krijgt met een vingerafdruksensor in het beeldscherm.
 ;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

04-06-2018
LG G7 ThinQ
25-05-2018
Motorola Moto E5
23-05-2018
Samsung Galaxy A6
17-05-2018
Nokia 8 Sirocco


Nieuw

30-05-2018
Nokia 5.1
30-05-2018
Nokia 3.1
02-05-2018
Samsung Galaxy A6
02-05-2018
LG G7 ThinQ
19-04-2018
Motorola Moto E5