Nieuwe betaalbare BlackBerry smartphone op komst

Nieuwe betaalbare BlackBerry smartphone op komst

23-06-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Op de website van de chinese smartphone producent TCL zijn nieuwe aanwijzingen aangetroffen die erop wijzen dat er een nieuwe betaalbare BlackBerry smartphone op komst is. Indicaties wijzen op een toestel met een verkoopprijs tussen de 300 en 500 euro.

De Chinese smartphone producent TCL heeft nagenoeg wereldwijd de rechten om onder de merknaam 'BlackBerry' nieuwe smartphones uit te mogen brengen. BlackBerry is vorig jaar zelf geheel gestopt met de ontwikkeling en productie van smartphones omdat dit niet winstgevend was voor het bedrijf. TCL, in Europa bekend als producent van Alcatel toestellen, heeft ondertussen al drie BlackBerry smartphones ontwikkeld en uitgebracht: de BlackBerry DTEK50, BlackBerry DTEK60 en de BlackBerry KEYone.

User Agent Profile verraadt eerste specificaties

Binnenkort zal een nieuwe BlackBerry smartphone van TCL gaan verschijnen. Dat valt op te maken uit een zogenaamde User Agent Profile (UAP), bereikbaar via de website van TCL. Deze UAP spreekt over een nieuw BlackBerry toestel met het typenummer 'BBD100'.

Uit de UAP blijkt dat het toestel een Full HD (1080p) beeldscherm heeft en wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 625 of 626 processor. Welke van de twee exact gebruikt wordt kan niet uit de UAP gehaald worden. De Qualcomm Snapdragon 625 heeft namelijk als typenummer 'MSM8953'. Het typenummer van de Snapdragon 626 is 'MSM8953P' waarbij dus enkel de letter P van Pro is toegevoegd. Deze toevoeging valt altijd weg in UAP's en in benchmarks.

Snapdragon 626 processor lijkt het meest voor de hand te liggen

Aangezien de Snapdragon 626 de meest recente uitvoering is, lijkt het voor de hand te liggen dat TCL deze zal gebruiken voor het nieuwe BlackBerry toestel, maar duidelijk bewijs daarvoor is er nog niet. Het is voorts onbekend welke andere specificaties het toestel zal krijgen en onder welke naam het toestel uitgebracht zal gaan worden. Die informatie zal ongetwijfeld in de komende weken gaan uitlekken.

Waarschijnlijk geen fysiek toetsenbord

Gebaseerd op inschattingen op basis van de UAP wordt de kans klein geacht dat dit nieuwe BlackBerry toestel over een fysiek toestenbord zal beschikken, behalve als het toestel uitgevoerd wordt als een slider, zoals bijvoorbeeld de BlackBerry Priv die over een uitschuifbaar toestenbord beschikt. De kans is het grootst dat dit BlackBerry toestel een normale smartphone vormgeving gaat krijgen met enkel een touchscreen.

Vermoedelijke verkoopprijs van 300 tot 500 euro

Gebaseerd op de eerste twee details die nu bekend zijn: het full HD beeldscherm en de Snapdragon 625 of 626 processor, kan al wel de verwachting uitgesproken worden dat het nieuwe BlackBerry toestel met het typenummer BBD100 een middenklasse smartphone zal gaan worden. Vermoedelijk zal de verkoopprijs van het toestel dan ook ergens tussen de 300 en 500 euro komen te liggen.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie