KPN neemt Solcon over

KPN neemt Solcon over

29-06-2017  |  Maarten van Vliet  |  Diensten


KPN meldt dat het Solcon heeft overgenomend. Solcon is een Nederlandse leverancier van internet, (mobiele) telefonie, hosting, televisie en beveiligde email diensten voor zowel particulieren als bedrijven. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

Het in Dronten gevestigde Solcon werd in 1996 opgericht door CEO Peter van der Vlies. Solcon bedient ongeveer 45.000 particuliere klanten met internet, vaste en mobiele telefonie en tv-diensten. Daarnaast is het bedrijf ook actief in de zakelijke markt met hosting, internet en datacenter services. Het bedrijf heeft ongeveer 75 medewerkers en zal onder eigen merknaam zelfstandig in de markt blijven opereren.

Volgens KPN sluit de overname van Solcon aan bij de strategie van KPN 'om innovatieve producten en uitstekende dienstverlening te kunnen bieden over toonaangevende netwerken'. Solcon spreekt over KPN als de juiste partner om verdere groei te kunnen realiseren. "We staan aan de vooravond van een nieuwe groeifase", aldus CEO Peter van der Vlies.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie