Samsung krabbelt op na Note 7 debacle

Samsung krabbelt op na Note 7 debacle

07-07-2017  |  de redactie  |  Achtergrond informatie


Het gaat weer goed met Samsung. Na de wereldwijde terugroepactie van de Galaxy Note 7, waarbij miljoenen toestellen werden terug gehaald, liet het Zuid Koreaanse bedrijf nog weten rekening te houden met lagere winsten. Maar de winst loopt alleen maar op.

Met een kostenpost van circa 1 miljard dollar voor de terugroepactie, denk je misschien al gauw aan een grote financiële strop, maar voor een bedrijf als Samsung valt dat eigenlijk nog mee. Ze maken natuurlijk meer dan alleen smartphones.

Ondanks dat de definitieve cijfers nog niet zijn gepubliceerd, verwacht Samsung een winst te boeken die dit kwartaal 72 procent hoger uitvalt dan een jaar eerder. Dat betekent een zo'n 10,5 miljard euro.

Zoals gezegd maakt Samsung niet alleen smartphones, maar zijn ze bijvoorbeeld ook producent van televisies, geheugenchips en processoren. Leuk detail is dat ook Apple onderdelen van zijn smartphones bij Samsung inkoopt. De zaken gaan zelfs zo goed, dat een record aanstaande is. Zo kan Samsung het bedrijf worden met hoogste winst ter wereld. Dat is nog wel afhankelijk van wat andere beursgenoteerde bedrijven aan winsten publiceren.

Naast de vele chips die Samsung maakt is ook de eigen Galaxy S8 natuurlijk een verkoop succes. Daar zijn er inmiddels ook meer dan 5 miljoen van verkocht.

 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie