'Pas later draadloze oplaadfunctie voor iPhone 8'

'Pas later draadloze oplaadfunctie voor iPhone 8'

11-07-2017  |  Martijn Kregting  |  Toestellen


De voor dit najaar verwachte nieuwe iPhone-modellen worden niet direct met een actieve draadloze oplaadfunctie uitgerust. De hardware hiervoor wordt al wel ingebouwd, maar het gebruik zal pas later mogelijk zijn door middel van een software-update. Dat blijkt uit uitingen van Apple-blogger John Gruber op Twitter.

‘I’ve heard that inductive charging will (a) be sold separately, and (b) might be late, waiting for iOS 11.1,’ schrijft de doorgaans goed ingelichte blogger in zijn Tweet. Dat lijkt ook te betekenen dat de draadloze oplader niet met de iPhone 8-versie meegeleverd wordt, maar apart gekocht moet worden.

Apple maakte tijdens het Worldwide Developer Conference al wat bekend over het samen met de iPhone 8 te lanceren iOS 11, maar over draadloos opladen werd toen niet gerept. Gruber geeft nu aan dat de draadloze oplader pas uitgeleverd zal worden wanneer iOS 11.1 beschikbaar komt. 

Het is nog niet bekend waarom de draadloze oplaadfunctie pas op een later moment zal worden geactiveerd. Eerdere geruchten gaven wel aan dat Apple voor de iPhone7s, 7s Plus en 8 een glazen behuizing wil gebruiken die draadloos opladen makkelijker maakt. Onlangs kwam ook naar buiten dat de nieuwe iPhone waarschijnlijk geen vingerafdruksensor meer krijgt, maar gebruik maakt van gezichtsherkenning.

Apple zal naar verwachting in het najaar van 2017 in totaal drie iPhone modellen uitbrengen. Naast een 'revolutionair' nieuw iPhone model (de ‘8’), zou Apple ook  'evolutionaire' opvolgers (met de ‘s ‘als achtervoeging) voor de huidige Apple iPhone 7 en Apple iPhone 7 Plus op de planning hebben staan. 

 ;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

23-05-2018
Samsung Galaxy A6
17-05-2018
Nokia 8 Sirocco
06-04-2018
Sony Xperia XZ2
27-03-2018
Huawei P20 128GB