Pokémon Go jaar oud, ruim 125 miljard Pokémon gevangen

11-07-2017  |  Martijn Kregting  |  Achtergrond


Pokémon GO was afgelopen donderdag 6 juli een jaar oud. Hoewel het mobiele AR (augmented reality) spel over zijn hoogtepunt heen lijkt, blijft het populair. In totaal zijn er het afgelopen jaar ruim 125 miljard Pokémon gevangen genomen door de ‘trainers’ die het spel beoefenen.

Om het jubileum te vieren, heeft ontwikkelaar Niantic allerlei extra's in het spel verwerkt. Zo is er tot 24 juli een speciale Pikachu met het petje van zijn trainer Ash te vangen. Ook worden er over de hele wereld feesten en bijeenkomsten georganiseerd. In herontworpen Gyms gingen miljoenen trainers de strijd aan met elkaar, terwijl er voor het eerst samen met vrienden en familie aan zogeheten Raid Battles werd deelgenomen, als start van ‘enkele maanden vol actie’.

Verder is er met korting een speciale limited-time Anniversary Box te krijgen, met onder meer Incubators, Max Revives, Ultra Balls en Raid-passen. In Europa zijn er in augustus en september speciale bijeenkomsten op geselecteerde Unibail-Rodamco-locaties, aldus Niantic. 

Pokemon Gaan, Pokemon, Street, Gazon

Nog altijd populair

De app is inmiddels over de hype heen, maar nog altijd populair. In het afgelopen halfjaar werd een omzet van 250 miljoen dollar gerealiseerd. Ook in Nederland is Pokémon over zijn hoogtepunt heen. In september 2016 had 15 procent van de Nederlandse smartphone-bezitters Pokémon Go nog op zijn smartphone staan. In juni 2017 was dat nog 7 maar 7 procent, ofwel minder dan de helft, aldus het nieuwste rapport van Telecompaper over de Nederlandse app-markt.

Pokémon Go is sinds de release ruim een jaar geleden 752 miljoen keer gedownload. Dat heeft ontwikkelaar Niantic volgens technologiesite Venturebeat zo’n 1,2 miljard dollar opgeleverd, ofwel ruim 1 miljard euro. Het geld verdiende Niantic vooral met allerlei updates, maar ook omdat er door bedrijven zoals winkels betaald werd om Pokémons virtueel op hun terrein of in de etalage te laten verschijnen.;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

23-05-2018
Samsung Galaxy A6
17-05-2018
Nokia 8 Sirocco
06-04-2018
Sony Xperia XZ2
27-03-2018
Huawei P20 128GB