Apple neemt productie printplaten over na afhaken leverancier

17-07-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Volgens Taiwanese bronnen heeft Apple tientallen miljoenen dollars uitgegeven aan productie apparatuur voor printplaten nadat een leverancier is afgehaakt en daarmee de productie van nieuwe iPhones in gevaar kwam.

Bronnen melden aan het doorgaans goed geïnformeerde The Investor dat Apple voor tientallen miljoenen dollars machines en productie apparatuur heeft aangeschaft om 'zelf' printplaten voor iPhones te kunnen produceren. Deze apparatuur wordt vervolgens door een Aziatische producent geleased om met deze apparatuur printplaten voor iPhones te kunnen produceren.

Volgens bronnen van The Investor was Apple genoodzaakt tot deze actie nadat de oorspronkelijke leverancier van de betreffende printplaten plots gestopt zou zijn met het leveren van printplaten aan Apple. Wat hiervoor de reden is werd door de bonnen niet vermeld.

Apple heeft vaker problemen met leveranciers

Overigens heeft Apple vaker problemen met toeleveranciers. Vanwege haar marktmacht bedingt Apple hele lage prijzen voor onderdelen in iPhones waardoor toeleveranciers van Apple maar kleine marges kunnen draaien op de onderdelen die zij aan Apple leveren. Daarnaast legt Apple ook hoge kwaliteiteseisen neer bij fabrikanten. In het verleden zijn meerdere toeleveranciers van Apple failliet gegaan onder de grote druk van Apple. Of hier ook sprake is van een leverancier die door de grote druk van Apple is afgehaakt is niet bekend. 

Al langer geruchten over vertraagde Apple iPhone 8

Al geruime tijd doen geruchten de ronde dat Apple vooral problemen zou hebben met de productie van de verwachte Apple iPhone 8. Dit bijzondere nieuwe model iPhone krijgt waarschijnlijk een beeldscherm dat de gehele voorzijde van het toestel beslaat. Door de nieuwe vormgeving zou Apple al tegen diverse productieproblemen aangelopen zijn. Ook stellen geruchten dat Apple problemen heeft om voldoende onderdelen voor het toestel te verkrijgen wat vertraging zou veroorzaken. Of deze vertraging enkel en in zijn geheel is ontstaan door de leverancier van printplaten is niet duidelijk.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


1 dag geleden bespaarde iemand €376 per jaar

Vergelijk wat jij kan besparen op je telefoonrekening


Nu verkrijgbaar

23-10-2017
Nokia 3310 3G
02-10-2017
Sony Xperia XZ1


Nieuw

02-11-2017
HTC U11+
02-11-2017
HTC U11 Life
09-10-2017
Blackberry Motion