Google voegt 'verkeersvoorspelling' toe aan Google Maps

17-07-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Diensten, Toestellen


In de nieuwste update voor Google Maps op Android smartphones heeft Google een nieuwe optie toegevoegd waarmee Google de verkeersdrukte voor de komende uren voorspelt op geplande routes. Op die manier kunnen gebruikers van Google Maps beter beslissen wat het beste moment is om te vertrekken.

Google heeft iets nieuws voor gebruikers van Google Maps op Android smartphones. Iedereen de de laatste update van Google Maps installeert op zijn of haar toestel krijgt voortaan na het plannen van een route te zien wat het beste moment is om te vertrekken.

Google toont verkeersverwachting in Google Maps app voor Android smartphones
Google toont verkeersverwachting in Google Maps app voor Android smartphones

Google heeft aan de Android app van Google Maps een grafiek toegevoegd die in één oogopslag in beeld brengt hoe druk het momenteel is op de geplande route. Ook is direct zichtbaar hoe de huidige drukte zich verhoudt ten opzichte van de gemiddelde drukte op dit tijdstip. Zo kan het zijn dat het op de route aanzienlijk rustiger is dan normaal door vakanties of juist aanzienlijk drukker dan normaal doordat er bijvoorbeeld een ongeluk is gebeurd.

Verkeersverwachting

Naast deze informatie toont Google Maps ook de 'verkeersverwachting' voor de komende uren. Op die manier probeert Google Maps de gebruiker te helpen bij het bepalen van het meest ideale vertrekmoment opdat de gebruiker met de minste vertraging op zijn bestemming aankomt. Deze data is uiteraard gebaseerd op historische verkeersinformatie. Dat betekent dat de informatie meestal in grote lijnen zal kloppen, maar door bepaalde niet te voorspellen gebeurtenissen of incidenten toch kan afwijken.

Vooralsnog enkel op Android smartphones

De nieuwe optie in Google Maps is nu wereldwijd beschikbaar in de Android app van Google Maps. In de online versie van Google Maps alsmede de Google Maps app op de Apple iPhone is de functie vooralsnog niet beschikbaar.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties


1 dag geleden bespaarde iemand €376 per jaar

Vergelijk wat jij kan besparen op je telefoonrekening


Nu verkrijgbaar

21-12-2017
HTC U11+
06-12-2017
Alcatel Idol 5
04-12-2017
Blackberry Motion
04-12-2017
LG V30
30-11-2017
Motorola Moto X4


Nieuw

16-01-2018
Huawei P Smart
08-01-2018
Sony Xperia XA2
08-01-2018
Sony Xperia L2
05-01-2018
Nokia 6 (2018)