LG start uitrol Android 7.0 Nougat update voor LG G4

24-07-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


LG haalde eerder dit jaar de woede op haar hals van veel gebruikers van de LG G4 toen het bedrijf bekend maakte dat er geen Android 7.0 Nougat update meer zou verschijnen voor het toestel. Door de commotie die ontstond is LG op deze beslissing teruggekomen en heeft nu alsnog een update uitgebracht.

Wie een dure high-end smartphone aanschaft, mag min of meer verwachten dat de fabrikant het toestel op zijn minst tot zo'n twee jaar na introductie up-to-date houdt. De mededeling van LG eerder dit jaar dat de op dat moment nog geen twee jaar oude LG G4 geen update meer zou krijgen naar Android 7.0 Nougat, schoot dan ook bij veel gebruikers van het toestel in het verkeerde keelgat. De reactie werd mede veroorzaakt doordat LG sowieso al weinig updates voor het toestel had verstrekt.

LG G4
LG G4

Vanwege alle commotie die ontstond kwam LG terug op haar beslissing geen Android 7.0 Nougat update meer uit te brengen voor de LG G4 en beloofde alsnog een update te gaan ontwikkelen. Deze update is nu klaar en LG is in haar thuisland Zuid Korea nu begonnen met de uitrol ervan.

Gebruikers van de LG G4 kunnen derhalve nu echt uit gaan kijken naar de langverwachte Android 7.0 Nougat update voor hun toestel. Doorgaans duurt het nog enkele weken voordat de update internationaal beschikbaar komt.

Overigens zal de Android 7.0 Nougat update voor de LG G4 hoogstwaarschijnlijk wél de laatste update voor de LG G4 zijn. De LG G4 werd eind april 2015 gepresenteerd en vierde derhalve onlangs haar tweede verjaardag.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie