Android O bijna klaar voor release - Google brengt laatste testversie uit

Android O bijna klaar voor release - Google brengt laatste testversie uit

25-07-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Google heeft de vierde developer preview van Android O vrijgegeven. Deze nieuwe versie wordt door Google 'release candidate' genoemd. Dat betekent dat Android O bijna klaar is en als er geen gekke dingen worden gevonden in deze laatste testversie, de definitieve versie van Android O binnenkort beschikbaar zal komen.

Al sinds maart is bekend dat Google onder de werknaam 'Android O' werkt aan een nieuwe Android versie en opvolger voor het huidige Android 7.0 Nougat. Bekend is dat de nieuwe versie van Android als versienummer 8.0 zal gaan krijgen, maar de naam van de nieuwe Android versie is tot op heden nog niet bepaald.

Wat vaststaat is dat de naam van de nieuwe Android versie zal beginnen met de letter O en dat Google de naam van een zoete lekkernij zal gebruiken. Het is namelijk al sinds de komst van Android in 2007 de traditie om iedere écht nieuwe Android versie een naam te geven van een zoete lekkernij, waarbij iedere keer een opvolgende letter uit het alfabet wordt gebruikt. Er lijken diverse kanshebbers te zijn waaronder namen als 'Oreo', 'Ox-tongue pastry', 'Ozark Pudding', 'Oatmeal Cookie' en 'Orlettes'. Internationaal wordt zelfs gesuggereerd dat Google mogelijk een Nederlandse naam gaat gebruiken zoals 'Ontbijtkoek' of 'Oliebol'.

Release Candidate nu beschikbaar voor deelnemers Android Beta Program

In de aanloop naar de komst van de nieuwste Android versie heeft Google nu de laatste zogenaamde 'Developer Preview' vrijgegeven. Alle deelnemers aan het Android Beta Program zullen deze nieuwste testversie van Android O in de komende dagen gaan ontvangen.

Medio augustus beschikbaar

Google noemt Developer Preview 4 de zogenaamde 'release candidate' voor Android O. Dat betekent dat wanneer er geen grote bugs en problemen meer worden aangetroffen in deze testversie, de uiteindelijke versie van Android O nagenoeg geheel gebaseerd zal zijn op deze laatste testversie. Verwacht wordt dat Google de definitieve versie van Android O medio augustus zal gaan uitbrengen.

Achtergrondverbruik aangepakt

Android O zal weer belangrijke stappen gaan zetten op het gebied van uithoudingsvermogen en prestaties van Android smartphones. Google gaat ervoor zorgen dat apps niet onnodig op de achtergrond stroom of dataverkeer verbruiken of locatie updates verzamelen. Uiteraard krijgt de gebruiker hier zelf ook invloed op. Door dit achtergrondverbruik aan te pakken zou een Android smartphone met Android O veel langer mee moeten kunnen gaan op één acculading.

Makkelijkere updates

Een andere belangrijke wijziging is dat Google met Android O een nieuwe belangrijke stap zet in de uitrol van updates. Het Android systeem wordt steeds meer los getrokken van eventuele aanvullingen en interfaces die fabrikanten maken. Op die manier moet het mogelijk worden alle Android smartphones regelmatig en snel van updates te voorzien - ook naar hogere versies van Android - zonder dat de fabrikant van het toestel hier veel moeite voor hoeft te doen. Dit moet er uiteindelijk toe gaan leiden dat steeds meer Android smartphones up-to-date zijn en up-to-date gehouden kunnen worden.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie