Ontwikkelaars nemen heft in eigen hand met oplossing bootloop probleem Nexus 6P

25-07-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Ontwikkelaars verbonden aan ontwikkelaarsforum XDA Developers hebben zelf een oplossing ontwikkeld voor gebruikers van de Huawei Nexus 6P die geconfronteerd worden met een zogenaamde 'bootloop', een situatie waarin de smartphone zichzelf permanent opnieuw blijft opstarten. Google heeft tot op heden nog steeds geen oplossing uitgebracht.

De Huawei Nexus 6P is één van de grootste zorgenkindjes geworden van alle Nexus smartphones die Google in samenwerking met smartphone fabrikanten heeft uitgebracht. Al sinds het moment dat het toestel op de markt verscheen, eind 2015, wordt het toestel geplaagd door diverse problemen. Eén van die problemen is het zogenaamde bootloop probleem waardoor toestellen zichzelf plots opnieuw opstarten en zichzelf opnieuw blijven opstarten. In de Verenigde Staten loopt zelfs al een massaclaim tegen Google en Huawei vanwege dit probleem.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Hoewel dit probleem al meer dan een half jaar bekend is, heeft Google tot op heden nog steeds geen oplossing voor het probleem beschikbaar gesteld. Waarschijnlijk omdat het probleem eigenlijk niet op een goede manier opgelost kan worden. De enige oplossing die Google biedt is het vervangen van het toestel door een nieuw exemplaar. Uiteraard moet de gebruiker van de Nexus 6P op dat moment nog wel garantie hebben op zijn toestel of hier gebruik van kunnen maken.

Veel gebruikers hebben geen garantie meer

Veel gebruikers van de Nexus 6P hebben met hun toestel dingen gedaan waardoor de garantie vervalt of hebben hun toestel gekocht in een regio waar Google geen garantie kan geven. Ook kennen sommige regio's in de wereld slechts één jaar garantie. Aangezien de Nexus 6P nu al ruim anderhalf jaar oud is vallen al diverse toestellen in die betreffende regio's buiten de garantie.

Alternatieve oplossing nu beschikbaar

Speciaal voor deze groep gebruikers hebben ontwikkelaars van XDA Developers nu een oplossing ontwikkeld die het bootloop probleem verhelpt. Het is een behoorlijk stevige ingreep want de oplossing schakelt een deel van de processor van de Nexus 6P uit. De Nexus 6P wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 810 processor. Dit is een octa-core processor die is opgebouwd uit een snelle quad-core processor en een energiezuinige quad-core processor.

Flinke impact op prestaties Nexus 6P

De bootloop problemen worden veroorzaakt door de snelle quad-core processor. De oplossing schakelt dan ook deze snelle quad-core processor uit, waardoor de Nexus 6P alleen nog aangedreven wordt door de energiezuinige quad-core processor. Het gevolg hiervan is dat gebruikers van de Nexus 6P na deze ingreep een impact zullen ervaren op de prestaties van hun toestel. De bootloop problemen zijn dan echter wel verholpen.

Probleem is eigenlijk onoplosbaar

Omdat de problemen worden veroorzaakt door de processor is Google waarschijnlijk niet in staat de problemen op een goede en acceptabele manier op te lossen. Dat is dan waarschijnlijk ook de reden waarom er nog steeds geen officiële oplossing is verschenen en Google gebruikers van de Nexus 6P aanraadt hun toestel onder garantie te laten vervangen.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie