'High-end Nokia 8 smartphone met Carl Zeiss lenzen wordt op 16 augustus gepresenteerd'

25-07-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De Nokia 8, een nog niet aangekondigde nieuwe smartphone waarover al langere tijd wordt gespeculeerd, wordt waarschijnlijk op 16 augustus in Londen gepresenteerd. Er wordt gesuggereerd dat dit de eerste Nokia smartphone sinds tijden gaat worden die gebruik maakt van cameralenzen van Carl Zeiss.

De geruchten over en rondom de Nokia 8 komen steeds meer in een stroomversnelling. Hoewel vorige week nog werd gesuggereerd dat de Nokia 8 hoogstwaarschijnlijk op of rondom 31 juli gepresenteerd zou gaan worden, lijkt nu de daadwerkelijke introductiedatum van het toestel bekend te zijn. Volgens The Verge zal de smartphone op 16 augustus in Londen onthuld gaan worden. Dat zou blijken uit uitnodigingen die Nokia producent HMD Global uitgestuurd zou hebben.

Eerder uitgelekte render toont voor- en achterzijde van de nieuwe Nokia 8 smartphone
Eerder uitgelekte render toont voor- en achterzijde van de nieuwe Nokia 8 smartphone

Het Fins- Chinese bedrijf HMD Global heeft de exclusieve rechten verworven om onder de merknaam van Nokia nieuwe mobiele telefoons en smartphones uit te brengen. In februari onthulde HMD Global naast de populaire nieuwe Nokia 3310 ook de eerste drie Android smarpthones in de vorm van de Nokia 6, Nokia 5 en Nokia 3. Als de geruchten kloppen volgt binnenkort het vierde Android toestel in de vorm van de Nokia 8.

De Nokia 8 wordt qua specificaties de meest uitgebreide Nokia smartphone tot nu toe. Volgens de meest recente geruchten krijgt het toestel een 5,3 inch groot beeldscherm met een hoge QHD / 2K beeldschermresolutie (1.440 x 2.560 pixels). Daarbij wordt het toestel aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 835 processor, de snelste smartphone processor van dit moment. Voorts komt het toestel beschikbaar met 4 of 6 GB werkgeheugen en is voorzien van een dubbele 13-megapixelcamera met Carl Zeiss lenzen. Volgens de jongste geruchten gaat de Nokia 8 circa 589 euro kosten.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie