Europese verkrijgbaarheid Alcatel Idol 4 Pro vertraagd

26-07-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Begin dit jaar maakte Alcatel en Microsoft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona bekend dat de Alcatel Idol 4 Pro met Windows Phone rond de zomer ook in Europa op de markt zou gaan verschijnen. Tot op heden is het toestel nog niet verschenen.

Alcatel kondigde begin dit jaar al aan dat de Windows 10 uitvoering van de Alcatel Idol 4S ook in Europa uitgebracht zou gaan worden. In Europa zal het toestel gaan luisteren naar de naam 'Alcatel Idol 4 Pro'. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat de Alcatel Idol 4 Pro met Windows Phone nog voor de zomer in Europa beschikbaar zou komen. Tot op heden is het toestel echter nog niet verschenen. Alcatel heeft overigens sowieso geen plannen het toestel ook in de Benelux uit te gaan brengen, zo heeft het bedrijf aan GSM Helpdesk laten weten.

Alcatel Idol 4S - hierboven op archiefbeeld - komt in Europa ook beschikbaar in een Windows 10 uitvoering
Alcatel Idol 4S - hierboven op archiefbeeld - komt in Europa ook beschikbaar in een Windows 10 uitvoering

Uit de website van Microsoft blijkt nu dat de Alcatel Idol 4 Pro pas op zijn vroegst eind deze maand in Frankrijk en pas op zijn vroegst in de eerste helft van augustus in Groot Brittannië beschikbaar zal zijn. Daarmee is het toestel aanzienlijk later dan oorspronkelijk de bedoeling was. De kans bestaat daarnaast dat de releasedatum nog verder opgeschoven zal worden.

Al sinds november verkrijgbaar in de VS

Begin november presenteerde Alcatel in de Verenigde Staten al een Windows 10 uitvoering van de Alcatel Idol 4S. In de Verenigde Staten wordt het toestel verkocht onder dezelfde naam als de Android uitvoering van het toestel: Idol 4S. De Windows 10 uitvoering van de Idol 4S die in de VS is uitgebracht wijkt qua specificaties behoorlijk af van de Alcatel Idol 4S met Android die we in Europa al geruime tijd kennen. Toch draagt het toestel dezelfde naam. Het is niet bekend of Alcatel hetzelfde toestel als in de VS is uitgebracht ook in Europa gaat voeren.

Andere specificaties

De Windows Phone uitvoering van de Idol 4S die Alcatel in de VS heeft gepresenteerd, heeft net als de Android uitvoering een 5,5 inch beeldscherm al is de resolutie van het beeldscherm wel omlaag gegaan van QHD (1.440 x 2.560 pixels) naar Full HD (1.080 x 1.920 pixels). Qua processor en werkgeheugen is de Windows Phone uitvoering er wel op vooruit gegaan met haar Snapdragon 820 processor en maar liefst 4 gigabyte werkgeheugen. De Windows Phone uitvoering beschikt daarbij over 32 gigabyte aan interne opslagcapaciteit.

Dezelfde camera's en accu

Qua camera set-up is niets veranderd ten opzichte van de Android uitvoering van de Idol 4S. Ook de Windows Phone uitvoering beschikt daarmee over een 21-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera. Verder heeft Alcatel ook niets gewijzigd in de accucapaciteit en beschikt de Idol 4S met Windows Phone net als de Android uitvoering over een accu met een capaciteit van 3.000 mAh.

Op voorhand al een flop

Hoewel de Alcatel Idol 4 Pro technisch een goede smartphone is en met het Windows Phone besturingssysteem eerlijk beschouwd ook helemaal niets mis is, kan verwacht worden dat de Alcatel Idol 4 Pro gaat floppen. De Alcatel Idol 4 Pro is de eerste Windows smartphone die sinds lange tijd verschijnt. Doordat het marktaandeel van Windows Phone geheel is weggezakt stoppen steeds meer app ontwikkelaars met de ondersteuning van het besturingssysteem. Daardoor kan Windows Phone niet concurreren met bijvoorbeeld Android.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie