Nokia 2 duikt opnieuw op in benchmark

26-07-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


In de afgelopen dagen duikt de Nokia 2 steeds vaker op in het geruchtencircuit. Dat is meestal een teken dat de introductie aanstaande is. Dit maal is de Nokia 2 opgedoken in GeekBench, een benchmark voor smartphones en bevestigt enkele details over het toestel.

Nadat vorige week al een afbeelding is opgedoken van de Nokia 2, heeft het toestel nu van zich laten horen via GeekBench. Iemand die in het bezit is van een testexemplaar van de Nokia 2 heeft op het toestel een benchmark van Geekbench gedraaid. Aangezien testgegevens openbaar zijn, liggen daarmee diverse details over het toestel nu op straat.

Eerder uitgelekte afbeelding van de veronderstelde Nokia 2
Eerder uitgelekte afbeelding van de veronderstelde Nokia 2

Over de Nokia 2 is tot op heden nog niet heel veel bekend. Er wordt gesuggereerd dat het toestel een even groot beeldscherm (5 inch) heeft als de Nokia 3. Verder deden al geruchten de ronde dat het toestel wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 210 processor. Dit detail wordt door Geekbench nu bevestigd. Daarbij vermeldt Geekbench dat de Nokia 2 over 1 GB werkgeheugen beschikt en draait op Android 7.0 Nougat.

Waarschijnlijk niet voor de Benelux

Qua specificaties wordt de Nokia 2 dus een echte budget smartphone. Vanwege de beperkte hoeveelheid werkgeheugen verwacht GSM Helpdesk dat de Nokia 2 niet in de Benelux uitgebracht zal gaan worden. Smartphones met een dergelijke beperkte specificaties bieden doorgaans niet de gebruikservaring die westerse consumenten van een smartphone verwachten. Veel A-merk fabrikanten besluiten dergelijke toestellen dan ook niet in Europa uit te brengen.

Al geruime tijd doen roddels de ronde dat Nokia fabrikant HMD Global binnenkort één of meerdere nieuwe smartphones wil gaan presenteren. In ieder geval zal de Nokia 8 gepresenteerd gaan worden. Dit toestel is al veelvuldig uitgelekt en besproken in het geruchtencircuit. De kans is echter ook aanwezig dat HMD Global hetzelfde introductiemoment zal aangrijpen voor de introductie van de Nokia 2. Zoals het er nu naar uit ziet zal de introductie van de Nokia 8 - en dus mogelijk ook de Nokia 2 - plaatsvinden op 16 augustus.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties


2 dagen geleden bespaarde iemand €350 per jaar

Vergelijk wat jij kan besparen op je telefoonrekening


Nu verkrijgbaar

23-10-2017
Nokia 3310 3G
02-10-2017
Sony Xperia XZ1


Nieuw

16-11-2017
Oneplus 5T 64GB
16-11-2017
Oneplus 5T 128GB
02-11-2017
HTC U11+
02-11-2017
HTC U11 Life