HMD Global komt mogelijk ook met 3G uitvoering van Nokia 3310

26-07-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Nokia telefoon- en smartphone fabrikant HMD Global wist in februari van dit jaar tijdens het Mobile World Congress in Barcelona veel aandacht naar zich toe te trekken met de introductie van een nieuwe uitvoering van de Nokia 3310. Waarschijnlijk brengt HMD Global binnenkort ook een uitvoering van dit toestel met 3G ondersteuning.

De nieuwe Nokia 3310 is wellicht één van de meest besproken nieuwe telefoons van dit jaar. Het toestel is zo populair dat iedere nieuwe voorraad vrijwel meteen is uitverkocht. Er is echter één groot nadeel aan de huidige Nokia 3310: het toestel beschikt enkel over ondersteuning voor GSM netwerken. Zoals wij eerder ook al concludeerden is het de vraag hoe lang het toestel nog zal werken op mobiele netwerken. In de komende jaren zullen namelijk steeds meer telecomproviders hun oude GSM netwerk gaan uitfaseren. In de Verenigde Staten is dit zelfs al gebeurd.

Oude Nokia 3310 uit 2001 (links) naast de nieuwe Nokia 3310 (rechts)
Oude Nokia 3310 uit 2001 (links) naast de nieuwe Nokia 3310 (rechts)

Het was derhalve logischer geweest als HMD Global de Nokia 3310 van zowel GSM (2G) als UMTS (3G) onderteuning had voorzien. Hoewel hier eerder al geruchten over gingen, heeft HMD Global tot op heden nog geen 3G uitvoering van de Nokia 3310 uitgebracht. Deze lijkt nu toch in aantocht te zijn. Op de website van de Amerikaanse keuringsinstantie FCC is namelijk een certificering opgedoken van een Nokia 3310 mét 3G ondersteuning.

Wil HMD Global de nieuwe Nokia 3310 ook in de Verenigde Staten uitbrengen, dan lijkt 3G ondersteuning een vereiste te zijn aangezien daar geen GSM netwerken meer beschikbaar zijn. In eerste instantie lijkt het er dus op dat deze uitvoering vooral voor de Amerikaanse markt bedoeld zal zijn. Anderzijds zou het ook erg logisch zijn als deze 3G uitvoering ook in Europa uitgebracht gaat worden met het oog op toekomstige veranderingen op netwerkgebied.

Er wordt gesuggereerd dat de 3G uitvoering van de Nokia 3310 mogelijk ook op 16 augustus gepresenteerd zal gaan worden. Op die dag staat naar verluidt ook de introductie van de nieuwe Nokia 8 smartphone en mogelijk de Nokia 2 op de agenda. Mocht het tot een introductie komen, zal op dat moment ook duidelijk worden of het toestel uiteindelijk ook in Europa in de winkels komt te liggen.
 


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie