'Apple iPhone 8 krijgt irisscanner in plaats van vingerafdruksensor'

27-07-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Het geruchtencircuit raakt maar niet uitgepraat over de verwachte Apple iPhone 8, het nieuwe 'revolutionaire' iPhone model waarmee Apple de tiende verjaardag van de iPhone zou willen vieren. Volgens de jongste berichten en foto's krijgt de iPhone 8 een irisscanner in plaats van een vingeradruksensor.

De nieuwe Apple iPhone 8 zal volgens de jongste berichten niet beschikken over een Touch ID vingerafdruksensor. Eerdere geruchten suggereerde nog dat deze vingerafdruksensor in het beeldscherm of in de aan/uit toets verwerkt zou worden, maar steeds meer signalen wijzen erop dat de vingerafdruksensor geheel ontbreekt.

Beeldschermpaneel van de Apple iPhone 8
Beeldschermpaneel van de Apple iPhone 8

Deze geruchten lijken onderstreept te worden door de nieuwste berichtgeving die de wereld in is geholpen door de Japanse website Macotakara. Deze website heeft in het verleden vaker bewezen over juiste informatie rondom Apple te beschikken. Macotakara publiceerde een foto van de glazen voorzijde van de nieuwe Apple iPhone 8 waarin opvallend veel gaten zichtbaar zijn. Achter deze gaten worden straks sensoren geplaatst.

Irisscanner in plaats van vingerafdruksensor

Uit de bijschriften valt op te maken dat de Apple iPhone 8 voorzien zal gaan worden van een geavanceerde irisscanner. Apple lijkt daarbij van meer sensoren gebruik te maken dan concurrent Samsung. Onder andere de Samsung Galaxy S8 is al voorzien van een irisscanner, maar samsung gebruikt slechts twee sensoren hiervoor. De irisscanner in de Apple iPhone zou de naam 'Face ID' krijgen.

Macotakara vermeldt daarnaast zeer expliciet dat het niet aannemlijk is dat de Apple iPhone 8 nog van een vingerafdruksensor voorzien zal zijn. De technologie om een vingerafdruksensor in het beeldscherm te verwerken is nog niet klaar en de aan/uit toets van de iPhone zou te klein zijn om hier nog een Touch ID vingerafdruksensor in te verwerken. Ook ligt het niet voor de hand dat Apple de vingerafdruksensor naar de achterzijde van het toestel zal verplaatsen.

Introductie op 7, 8 of 9 september

Volgens Macotakara zal de Apple iPhone 8 samen met de verwachte Apple iPhone 7S en iPhone 7S Plus op 7, 8 of 9 september gepresenteerd gaan worden. De Apple iPhone 7S en Apple iPhone 7S Plus zullen vervolgens ergens tussen 15 en 17 september in de winkels moetn liggen, de Apple iPhone 8 volgt pas medio oktober of zelf begin november, waarbij het toestel in eerste instantie erg schaars verkrijgbaar zal zijn. Dit zou veroorzaakt worden door aanhoudende productieproblemen.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

01-02-2018
Huawei P Smart
31-01-2018
Nokia 2
30-01-2018
Sony Xperia L2
21-12-2017
HTC U11+
06-12-2017
Alcatel Idol 5


Nieuw

16-01-2018
Huawei P Smart
08-01-2018
Sony Xperia XA2
08-01-2018
Sony Xperia L2
05-01-2018
Nokia 6 (2018)