Samsung Galaxy S8 Active ligt volledig op straat

31-07-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Nog voordat Samsung de Galaxy S8 Active zelf heeft kunnen presenteren, is het toestel nu volledig uitgelekt. Zowel alle officiële beelden als de specificaties van het toestel zijn nu bekend.

Al sinds midden mei doen geruchten de ronde over de Samsung Galaxy S8 Active, een robuuste uitvoering van de Samsung Galaxy S8. Al langer wordt gesuggereerd dat de introductie van deze smartphone aanstaande zou zijn, echter is het tot op heden nog niet tot een lancering gekomen. Nadat eerder al live foto's van het toestel zijn opgedoken, is de Galaxy S8 Active nu in zijn volledigheid uitgelekt, inclusief product afbeeldingen en specificaties.

Nieuwe renders tonen nog onaangekondigde Samsung Galaxy S8 Active
Nieuwe renders tonen nog onaangekondigde Samsung Galaxy S8 Active

De fotoserie brengt de robuuste en waterdichte uitvoering van de Galaxy S8 van alle kanten in beeld. Dat de foto's nu uitlekken is een aanwijziging dat het toestel mogelijk spoedig geïntroduceerd zal worden.

Dat de Galaxy S8 Active meer dan alleen een gerucht is, bleek ook al in juni. Toen dook op de website rondom Samsung Knox een document met app informatie op die betrekking had op de Samsung Galaxy S8 Active. Dit werd toen al gezien als het ultieme bewijs waaruit blijkt dat de Samsung Galaxy S8 Active bestaat. Eerder is het toestel overigens ook al opgedoken bij diverse keuringsinstanties, het Wireless Power Consortium en de Wi-Fi Alliance. Al die informatie bij elkaar opgeteld vormt voldoende bewijs dat de Samsung Galaxy S8 Active in aantocht is.\

Zoals in de nieuwe serie afbeeldingen goed zichtbaar is, heeft de Samsung Galaxy S8 Active geen gebogen beeldscherm. Wel heeft Samsung gebruik gemaakt van een beeldscherm dat nagenoeg de gehele voorzijde van het toestel beslaat. Aan de voorzijde van de telefoon zijn dan ook geen knoppen aanwezig. Uit de nieuwe afbeeldingen blijkt dat de vingerafdruksensor net als bij de normale Galaxy S8 aan de achterzijde van het toestel is geplaatst.

Naast de afbeeldingen zijn nu ook de meeste specificaties van de Samsung Galaxy S8 Active uitgelekt. Hieruit blijkt dat het toestel stoot- en valbestendig is, onderstreept door de MIL-810G certificering. Verder is het toestel stof- en waterdicht wat wordt bevestigd door de IP68 rating.

Specificaties

De Samsung Galaxy S8 Active heeft een 5,8 inch groot Super AMOLED beeldscherm met een resolutie van 1.440 x 2.960 pixels. Het toestel wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 835 processor. Daarbij heeft de Galaxy S8 Active 4 GB werkgeheugen, 64 GB interne opslagcapaciteit en een Micro SD geheugenkaartslot.

Op cameragebied is de Galaxy S8 Active uitgevoerd met Samsung's 12-megapixel DualPixel camera aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera.

De Galaxy S8 Active zal bij introductie draaien op Android 7.0 Nougat en beschikt direct over Bluetooth 5.1 ondersteuning. Opmerkelijk is verder de bijzonder grote accu van 4.000 mAh, aanzienlijk groter en krachtiger dan de accu in de Galaxy S8 en Galaxy S8+.

Waarschijnlijk alleen voor de Verenigde Staten

Helaas voor Europa en de Benelux blijkt dat voorgaande modellen van de Active serie niet in Europa en de Benelux zijn uitgebracht. Ook het typenummer suggereert dat deze Samsung Galaxy S8 Active waarschijnlijk niet naar Europa zal gaan komen. Europese toestellen van Samsung hebben als toevoeging de letter F bij het typenummer, terwijl het WPC eerder melding heeft gemaakt van een typenummer die afgesloten wordt met de letter A. Het toestel is waarschijnlijk bedoeld voor de Amerikaanse markt en zal mogelijk ergens in de komende dagen tot weken officieel door Samsung gepresenteerd gaan worden.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie