Nokia 8 gaat duo-poly tussen Apple en Samsung doorbreken

31-07-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HMD Global, de fabrikant van Nokia telefoons en smartphones, gaat mogelijk aan zowel Apple als Samsung een flinke tik uitdelen. De nieuwe Nokia 8, het veronderstelde paradepaardje van HMD Global, krijgt volgens de jongste berichten een verkoopprijs van slechts 520 euro.

De afgelopen jaren is een trend zichtbaar geweest dat high-end smartphones steeds duurder en duurder zijn geworden. Vandaag de dag tikken de verkoopadviesprijzen van de duurste smartphones regelmatig zelfs de 1.000 euro aan, terwijl enkele jaren geleden verkoopprijzen van 700 euro al als 'belachelijk hoog' werden gezien.

Eerder uitgelekte render toont voor- en achterzijde van de nieuwe Nokia 8 smartphone
Eerder uitgelekte render toont voor- en achterzijde van de nieuwe Nokia 8 smartphone

Mogelijk dat telefoonfabrikant HMD Global, die de exclusieve rechten heeft om onder de Nokia merknaam nieuwe telefoons en smartphones uit te brengen, hier verandering in gaat brengen. Al weken is bekend dat HMD Global op zeer korte termijn met de Nokia 8 haar 'flagship smartphone' voor 2017 gaat presenteren. Volgens de geruchten kan het toestel qua specificaties concurreren met toestellen zoals de Samsung Galaxy S8. Volgens de jongste berichten krijgt het toestel een verkoopprijs van slechts 520 euro.

Als deze informatie klopt, dan gaat HMD Global kiezen voor een agressieve aanval op Samsung en Apple. De Nokia 8 doet namelijk hoogstwaarschijnijk qua specificaties en kwaliteit niet onder voor de Samsung Galaxy S8. Uit een nieuwe uitgelekte benchmark blijkt namelijk dat de Nokia 8 op veel vlakken overeen komst met de Samsung Galaxy S8.

Specificaties Nokia 8

Volgens de jongste informatie heeft de Nokia 8 een 5,3 inch groot beeldscherm met een QHD beeldschermresolutie. Daarbij wordt het toestel waarschijnlijk aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 835 processor met 4 GB aan werkgeheugen. De Nokia 8 zou verder over 64 GB aan interne opslagcapaciteit beschikken.

Al langer is bekend dat de Nokia 8 over een dubbele camera beschikt aan de achterzijde van het toestel. Uit de nieuwste informatie blijkt dat de Nokia 8 over maar liefst drie 12-megapixelcamera's beschikt: een dubbele 12-megapixelcamera aan de achterzijde en een enkele 12-megapixelcamera aan de voorzijde. Daarbij is de Nokia 8 ook de eerste nieuwe Nokia smartphone die is voorzien van Carl Zeiss lenzen.

De Nokia 8 wordt waarschijnlijk op 16 augustus gepresenteerd in Londen.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie