KPN schrapt datalimiet voor vast internet via het 4G netwerk

KPN schrapt datalimiet voor vast internet via het 4G netwerk

01-08-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten , Netwerk


Klanten die in buitengebieden wonen en gebruik maken van een aanbod van KPN waarbij zij via het 4G netwerk van KPN voorzien worden van een breedband internetverbinding, hoeven voortaan geen rekening meer te houden met een datalimiet.

Sinds november 2015 biedt KPN een oplossing voor mensen die in de buitengebieden wonen en nog niet de beschikken hebben over een snelle vaste breedbandaansluiting de optie om een breedband internetverbinding via het 4G netwerk van KPN af te nemen. Tot op heden bood KPN twee pakketten aan waarmee het internetverbruik van klanten was gelimiteerd op 10 of 50 gigabyte per maand. Deze datalimiet laat KPN nu los, zo ontdekte onze collega's van Tweakers.

Mensen die in buitengebieden wonen en in aanmerking komen voor 'Internet buitengebied via 4G' van KPN betalen voortaan 39 euro per maand en kunnen hiermee onbeperkt van internet gebruik maken zonder datalimiet. KPN stelt dat in de meeste situaties een praktische downloadsnelheid van circa 20 Mpbs behaald kan worden.

Beschikbaarheid

Omdat KPN wil voorkomen dat het aanbieden van vast internet via het 4G netwerk voor capaciteitsproblemen zorgt op het 4G netwerk, is Internet Buitengebied via 4G alleen beschikbaar voor huishoudens die op dit moment een ADSL internetverbinding hebben met een downloadsnelheid lager dan 6 Mbps en waar geen snelheidsverhoging is gepland in de komende 6 maanden. KPN biedt Internet Buitengebied via 4G ook alleen aan huishoudens die buiten stads- of dorpskernen wonen. Tot slot is ook de capaciteit op het 4G netwerk bepalend of KPN de dienst aan een bepaald huishouden kan aanbieden.

Klanten in buitengebieden die alreeds een vaste (trage) internetaansluiting van KPN hebben, krijgen als toevoeging voortaan kosteloos internet via het 4G netwerk erbij. Op termijn wil KPN met speciale apparatuur het internetverkeer via zowel een vaste- als een 4G verbinding combineren opdat diensten waar snelheid voor nodig is via het 4G netwerk verlopen en normaal verkeer via het vaste netwerk wordt verzonden en ontvangen.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie