Samsung vernietigt drie procent van alle accu's met extreme tests

07-08-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Over iets meer dan twee weken zal Samsung de nieuwe Samsung Galaxy Note 8 gaan presenteren. Dit toestel moet het debacle met ontplofte Galaxy Note 7 toestellen van vorig jaar doen vergeten. Voorsorterend op de komst van de Galaxy Note 8 heeft Samsung opnieuw een inkijkje gegeven in de manier waarop Samsung absolute veiligheid garandeert voor haar nieuwe Galaxy Note 8 en andere toestellen.

Begin dit jaar bleek uit de officiële onderzoeksresultaten naar de toedracht van het debacle met de Samsung Galaxy Note 7 dat in de accu's die Samsung in de Galaxy Note 7 heeft gebruikt fabricagefouten zaten. Ook bleek de ruimte die Samsung in de Galaxy Note 7 had gereserveerd te klein te zijn voor de accu, waardoor de accu niet kon uitzetten wanneer deze warmer zou worden. Deze fouten hebben veroorzaakt dat meer dan honderd Galaxy Note 7 toestellen zijn ontploft. Na de finale terugroepactie oktober vorig jaar ging Samsung diep door het stof, beloofde de oorzaak grondig te onderzoeken en van de gemaakte fouten te leren.

Op 23 augustus aanstaande zal Samsung de Samsung Galaxy Note 8 gaan introduceren. Dit is het eerste Galaxy Note toestel dat Samsung na het debacle met de Galaxy Note 7 zal gaan uitbrengen. Niet toevallig is het dan ook dat Samsung vandaag nogmaals onder de aandacht brengt dat het bedrijf er alles aan doet en heeft gedaan om herhaling van wat vorig jaar is gebeurd te voorkomen.

Zowel het ontwerp als ontwikkeling van nieuwe toestellen als accu's wordt nu grondig van te voren getest en geëvalueerd. Daarnaast worden drie procent van alle accu's die Samsung zelf produceert of van leveranciers binnenkrijgt onderworpen aan extreme testen. Deze testen zijn dermate extreem dat geen enkele accu de tests overleeft. Op die manier leert Samsung de limieten van accu's nog beter te kennen en kan er daarmee voor zorgen dat accu's bij normaal gebruik nooit in de buurt van deze limieten komen.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

01-02-2018
Huawei P Smart
31-01-2018
Nokia 2
30-01-2018
Sony Xperia L2
21-12-2017
HTC U11+
06-12-2017
Alcatel Idol 5


Nieuw

16-01-2018
Huawei P Smart
08-01-2018
Sony Xperia XA2
08-01-2018
Sony Xperia L2
05-01-2018
Nokia 6 (2018)