Eerste spy-pics van de Samsung Galaxy Note 8 opgedoken

08-08-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Op 23 augustus zal Samsung de langverwachte Samsung Galaxy Note 8 gaan presenteren. Nu deze datum steeds dichterbij komt, gaat er bijna geen dag meer voorbij zonder dat nieuwe informatie, afbeeldingen of foto's uitlekken. Voor het eerst is een prototype van de Samsung Galaxy Note 8 nu ook voor een cameralens verschenen.

De afgelopen maanden is al veel gezegd en geschreven over de Samsung Galaxy Note 8 en zijn ook al dvierse beelden van het tot nu toe onaangekondigde toestel uitgelekt. Nu de introductiedatum dichterbij komt, worden de geruchten steeds concreter en lekt er steeds meer authentieke informatie over het toestel uit. Zo heeft de bekende tech-insider Evan Blass vorige week de eerste originele product render gepubliceerd van de Samsung Galaxy Note 8. Na dit eerste grote 'lek', publiceerde Blass enkele dagen later ook alle specificaties van de Samsung Galaxy Note 8 en vulde zijn eerdere publicaties aan met weer een nieuwe afbeelding van de Galaxy Note 8. Via een andere bron zijn nu onderstaande live foto's van de Samsung Galaxy Note 8 uitgelekt.

Samsung Galaxy Note 8 voor het eerst in het echt voor de cameralens verschenen
Samsung Galaxy Note 8 voor het eerst in het echt voor de cameralens verschenen

Over de Samsung Galaxy Note 8 wordt eigenlijk al sinds het najaar van 2016 gesproken. De voorganger van de Galaxy Note 8, de Samsung Galaxy Note 7, is uiteindelijk door Samsung van de markt gehaald doordat er grove productiefouten zaten in de accu waardoor meer dan honderd exemplaren van het toestel in brand zijn gevlogen of zelfs zijn ontploft. Ondanks dit debacle gaf Samsung eind vorig jaar al aan dat het bedrijf dit jaar 'gewoon' weer een nieuwe telg zou uitbrengen in de Galaxy Note serie.

Uitgebreider dan de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+

Samsung Galaxy Note smartphones zijn ieder jaar de meest uitgebreide smartphones die Samsung uitbrengt en zijn zelfs nog bóven de Galaxy S serie gepositioneerd. De afgelopen jaren is de trend zichtbaar dat Samsung voor haar Galaxy Note serie veelal dezelfde hardware en vormgeving gebruikt als voor de Galaxy S serie maar de toestellen op enkele details nog nét even wat uitgebreider maakt.

Géén 4K beeldschermresolutie

Eerdere geruchten suggereeerde dat de Samsung Galaxy Note 8 een 6,3 inch groot beeldscherm met een 4K beeldschermresolutie zou krijgen. Deze geruchten klopte niet helemaal volgens Blass. Het beeldschermformaat klopte wel (6,3 inch) maar het beeldscherm krijgt een 'normale' 2K / QHD+ beeldschermresolutie van 1.440 x 2.960 pixels (net als de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+.

Meer werkgeheugen

Samsung gaat voor Europese uitvoeringen van de Galaxy Note 8 de Exynos 8895 processor gebruiken, een vergelijkbare processor die ook in de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ wordt gebruikt. De Galaxy Note 8 krijgt daarbij meer werkgeheugen: 6 GB in plaats van de 4 GB die nu in de Galaxy S8 en Galaxy S8+ wordt gebruikt.

Dubbele 12-megapixelcamera

Een andere uitbreiding ten opzichte van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ kan gevonden worden in de camera. De Samsung Galaxy Note 8 heeft een dubbele 12-megapixelcamera, waar de Galaxy S8 familie het moet doen met een enkele cameralens. Eén cameralens heeft een diafragma van f/1.7, de tweede een diafragma van f/2.4. Beide camera's hebben optische beeldstabilisatie. Dankzij de tweede lens is de Galaxy Note 8 in staat om tot 2x optisch in te zoomen.

Vingerafdruksensor nog niet in het beeldscherm geïntegreerd

Net als de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ zal ook de Galaxy Note 8 uitgevoerd gaan worden met een iris scanner en een vingerafdruksensor. De vingerafdruksensor is net als bij de Galaxy S8 familie aan de achterzijde van het toestel geplaatst naast de camera. Oorspronkelijk was het plan de vingerafdruksensor in het beeldscherm te integreren, maar Samsung liep tijdens de ontwikkeling van deze technologie naar verluidt nog tegen diverse problemen aan waardoor de techniek niet op tijd klaar was.

Andere details die Blass heeft onthult zijn dat de Samsung Galaxy Note 8 stof- en waterdicht zal zijn en daarmee voldoet aan de eisen voor een IP68 rating. Verder is het toestel volgens Blass uitgevoerd met een 3.300 mAh accu en kan zowel via USB-C als draadloos opgeladen worden. Tot slot is de Galaxy Note 8 vanzelfsprekend voorzien van een S-Pen stylus.

Duurste toestel van Samsung ooit

Door haar ultra high-end specificaties belooft de Samsung Galaxy Note 8 de duurste smartphone van Samsung tot nu toe te gaan worden. Ook Blass stelt dat het toestel een prijskaartje van circa 1.000 euro gaat krijgen. Volgens Blass is het de bedoeling om de Samsung Galaxy Note 8 vanaf september te gaan verkopen. De introductie van de Galaxy Note 8 staat op 23 augustus gepland.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

30-06-2018
Motorola Moto G6
18-06-2018
HTC U12+
10-06-2018
HTC Desire 12
10-06-2018
HTC Desire 12+
04-06-2018
LG G7 ThinQ
25-05-2018
Motorola Moto E5


Nieuw

30-05-2018
Nokia 5.1
30-05-2018
Nokia 3.1
30-05-2018
Nokia 2.1
23-05-2018
HTC U12+
02-05-2018
Samsung Galaxy A6