Huawei hard op weg om Apple van de tweede plek te stoten

08-08-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De top drie van grootste smartphoneproducenten ter wereld ziet er al geruime tijd hetzelfde uit: Samsung op één, Apple op twee en Huawei op de derde positie. Waarschijnlijk gaat over niet al te lange tijd een verschuiving plaatsvinden in de top drie ten nadele van Apple en in het voordeel van Huawei.

Huawei heeft in het tweede kwartaal van 2017 opnieuw fors meer smartphones verkocht dan een jaar eerder. Huawei zag de afzet van smartphones met 20 procent groeien en verkocht 38 miljoen smartphones. Hoewel ook Apple een kleine groei van twee procent wist te realiseren bleven de verkoopaantallen van Apple op 41 miljoen toestellen steken. Daarmee is Huawei hard op weg om Apple in te gaan halen.

Huawei sprak eerder al de ambitie uit om uiteindelijk in 2018 de tweede plek op de smartphonemarkt over te nemen van Apple. Die tweede plek wordt momenteel nog door Apple bezet.  Hoewel Apple haar verkoopaantallen afgelopen kwartaal wat heeft zien stijgen, is in de cijfers over de afgelopen tijd vooral een dalende trend zichtbaar. Waarschijnlijk gaat de komst van de Apple iPhone 8, die in september wordt verwacht, nog voor een tijdelijke opleving zorgen.

Samsung staat op eenzame hoogte

De nummer één positie van Samsung is nog niet in gevaar. Samsung staat eenzaam aan de top en heeft met een verkoopaantal van 79 miljoen smartphones een zeer ruime afstand op Apple en Huawei. Het is duidelijk dat het gevecht om de tweede plek dit kwartaal écht is losgebarsten tussen Huawei en Apple. 

Succes Samsung Galaxy S8 is overschat

Overigens is niet al het nieuws rondom Samsung positief. Volgens Canalys, die deze cijfers naar buiten heeft gebracht, doen de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ het in diverse regio's erg goed, maar zijn er toch signalen dat het succes van beide toestellen enigszins is overschat. In Europa begint er een ruime voorraad te ontstaan van Galaxy S8 modellen, wat erop wijst dat de vraag naar het toestel momenteel lager ligt dan de productiesnelheid. Tegelijkertijd is de Galaxy S8 in prijs aan het dalen.

Samsung op zoek naar de hoogst haalbare prijs

Canalys vermoedt dat Samsung de afgelopen tijd heeft getest waar de bovengrens voor prijskaartjes van Android toestellen liggen. Vermoedelijk zal de nieuwe Samsung Galaxy Note 8, die op 23 augustus wordt gepresenteerd, een introductieprijs van rond de 1.000 euro gaan krijgen om richting het eind van dit jaar ook in prijs te gaan dalen.

Totaal gingen in het tweede kwartaal wereldwijd 340 miljoen smartphones over de toonbank, vier procent meer dan in het tweede kwartaal van 2016.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


Laatste Nieuws0 Reacties


Nu verkrijgbaar

01-02-2018
Huawei P Smart
31-01-2018
Nokia 2
30-01-2018
Sony Xperia L2
21-12-2017
HTC U11+
06-12-2017
Alcatel Idol 5


Nieuw

16-01-2018
Huawei P Smart
08-01-2018
Sony Xperia XA2
08-01-2018
Sony Xperia L2
05-01-2018
Nokia 6 (2018)