'Spotify wil eind dit jaar of begin 2018 naar de beurs'

22-08-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Connectiviteit, Diensten


Streaming muziekdienst Spotify heeft al geruime tijd plannen om naar de beurs te gaan. De manier waarop Spotify een beursgang wil maken is echter niet echt gebruikelijk, waardoor de plannen voor de beursgang ook al tot vragen hebben geleid vanuit de beurswaakhond.

Het is al geruime tijd een publiek geheim dat Spotify ambitie heeft om een beursnotering te gaan krijgen. Het lijkt erop dat Spotify deze beursgang eind dit jaar of begin 2018 daadwerkelijk wil gaan maken. Mensen uit de top van Spotify zouden reeds gesprekken hebben gevoerd met de Amerikaanse beurswaakhond SEC over een beursgang, vooral omdat Spotify een ongebruikelijke beursgang zou ambiëren.

Normaal gesproken maken bedrijven een beursgang om kapitaal voor investeringen op te halen. Spotify lijkt echter een beursnotering te willen gaan krijgen zonder nieuwe aandelen uit te geven, iets dat aan de New York Stock Exchange nog nooit is gebeurd.

Investeringsronde wees al op aankomende beursgang

Eind vorig jaar heeft Spotify in een investeringsronde 1 miljard dollar opgehaald. Deze investering is een zogenaamde 'converteerbare lening'. Investeerders hebben daarbij de mogelijkheid om het geïnvesteerde bedrag om te zetten in aandelen zodra Spotify naar de beurs gaat. Daarbij krijgen investeerders 20 procent korting per aandeel.

Voor ieder jaar dat een beursgang van Spotify uitblijft, loopt de korting op de koop-optie van aandelen op met 2,5 procent per half jaar, zo viel eind vorig jaar uit de investeringsvoorwaarden op te maken. Daaruit bleek toen al dat Spotify naar de beurs wilde gaan.

Beschermingsconstructie tegen vijandige overnames

Het risico van een beursgang is een vijandige overname. Mogelijk dat dit de reden is dat Spotify een minder conventionele beursgang voor ogen heeft. Door geen nieuwe aandelen uit te geven en de bestaande aandelen in handen te houden van een select groepje aandeelhouders is het bedrijf enigszins beschermd tegen vijandige overnames.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties


1 dag geleden bespaarde iemand €376 per jaar

Vergelijk wat jij kan besparen op je telefoonrekening


Nu verkrijgbaar

21-12-2017
HTC U11+
06-12-2017
Alcatel Idol 5
04-12-2017
Blackberry Motion
04-12-2017
LG V30
30-11-2017
Motorola Moto X4


Nieuw

16-01-2018
Huawei P Smart
08-01-2018
Sony Xperia XA2
08-01-2018
Sony Xperia L2
05-01-2018
Nokia 6 (2018)