'Google presenteert Google Pixel 2 en Pixel XL 2 op 5 oktober'

'Google presenteert Google Pixel 2 en Pixel XL 2 op 5 oktober'

24-08-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Begin deze week heeft Google de nieuwste Android versie, Android 8.0 Oreo, vrijgegeven. Daarmee kijkt de tech-wereld nu uit naar de introductie van de twee nieuwe Pixel smartphones van Google, waarover al lange tijd wordt gespeculeerd. Waarschijnlijk gaat Google de nieuwe Google Pixel 2 en Google Pixel XL 2 op 5 oktober presenteren.

De doorgaans goed geïnformeerde tech-insider Evan Blass meldt op Twitter dat de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL op donderdag 5 oktober gepresenteerd zullen gaan worden door Google. Nieuw detail die Blass meldt is dat beide toestellen draaien op de Qualcomm Snapdragon 836 processor, een 'upgrade' op de huidige Snapdragon 835 processor.

Over de Google Pixel 2 en Google Pixel XL 2 wordt al sinds begin dit jaar gespeculeerd. Ondertussen is al erg veel informatie over beide smartphones bekend. De Google Pixel 2 wordt ontwikkeld en geproduceerd door HTC en luistert naar de codenaam 'Walleye'. De Google Pixel XL 2 wordt ontwikkeld en geproduceerd door LG en luistert naar de codenaam 'Taimen'.

Ander formaat, zelfde hardware

Qua hardware zullen de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL, ondanks dat beide toestellen door twee verschillende producenten worden gemaakt, in grote lijnen overeen komen met elkaar. Enkel het beeldschermformaat zal significant anders zijn. Vermoedelijk krijgt de Google Pixel 2 een beeldscherm van 5 inch en de Google Pixel XL 2 een beeldscherm van 6 inch.

Voorzien van nieuwere Snapdragon 836 processor

Nieuw is de informatie over de processor. Tot op heden werd aangenomen dat beide nieuwe Pixel modellen aangedreven zouden worden door de Qualcomm Snapdragon 835 processor, dezelfde processor die momenteel ook in bijvoorbeeld de HTC U11 en Sony Xperia XZ Premium te vinden is. Tech-insider Evan Blass meldt nu dat beide toestellen voorzien zullen zijn van de Snapdragon 836 processor. Deze is vermoedelijk zo'n 10 procent sneller dan de Snapdragon 835.

Verwacht wordt dat beide toestellen van 4 of 6 GB aan werkgeheugen voorzien zullen gaan worden. Verder komen er waarschijnlijk van beide toestellen twee uitvoeringen met 64 en 128 GB aan interne opslagcapaciteit.

Op cameragebied wordt verwacht dat de Google Pixel 2 en Google Pixel XL 2 beide voorzien zullen zijn van een 12,3-megapixelcamera. Aan de voorzijde zou een 8-megapixelcamera aanwezig zijn.

Android 8.0.1 Oreo

De Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL zullen vanzelfsprekend direct uit de doos draaien op de allerlaatste versie van Android. Momenteel is Android 8.0 Oreo de nieuwste Android versie, maar hoogstwaarschijnijk zal Google voor- of gelijktijdig met de intrdouctie van de Google Pixel 2 en Google Pixel XL 2 een update voor Android 8.0 Oreo uitbrengen. Certificeringen van de FCC lieten ook al zien dat huidige testtoestellen van de Google Pixel 2 en Pixel XL 2 op Android 8.0.1 Oreo draaien.

Als de datum klopt, zal op donderdag 5 oktober moeten blijken hoeveel informatie in het geruchtencircuit dit jaar weer blijkt te kloppen.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie