HTC communiceert als eerste over Android 8.0 Oreo update plannen

25-08-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HTC heeft bekend gemaakt dat de HTC U11, HTC 10 en de HTC U Ultra in het vierde kwartaal van dit jaar een update naar Android 8.0 Oreo zullen gaan krijgen.

HTC is de eerste smartphone fabrikant die haar update plannen met betrekking tot Android 8.0 Oreo bekend heeft gemaakt. In het vierde kwartaal van dit jaar zal als eerste de HTC U11 een update naar Android 8.0 Oreo gaan krijgen. De HTC U11 is het huidige paradepaardje van HTC. Dat meldt HTC op Twitter.

HTC maakt Android 8.0 Oreo update plannen bekend
HTC maakt Android 8.0 Oreo update plannen bekend

Na de HTC U11 volgt ook de HTC 10, de flagship smartphone van HTC uit 2016. Daarnaast zal ook de HTC U Ultra een update naar Android 8.0 Oreo gaan krijgen. De HTC U Ultra werd begin dit jaar uitgebracht.

HTC is nog niet ingegaan op de vraag welke andere toestellen op termijn een update naar Android 8.0 Oreo zullen gaan krijgen. Het ligt voor de hand dat na de HTC U11, HTC 10 en HTC U Ultra eind dit jaar of begin 2018 ook nog andere recente HTC toestellen een Android 8.0 Oreo update zullen gaan krijgen.

Nieuwe mogelijkheden van Android 8.0 Oreo

Google presenteerde begin deze week Android 8.0 Oreo als haar nieuwste Android versie. Naast honderden kleine verbeteringen, wijzigingen en toevoegingen, zijn de drie belangrijkste nieuwe functies van Android 8.0 Oreo het gewijzigde notificatiesysteem, de beperkingen die Android nu oplegt aan achtergrondverbruik van apps en de splitsing van het Android platform van de fabrikant specifieke interface.

Vanaf Android 8.0 Oreo is het in het hoofdmenu van Android toestellen zichtbaar welke apps een notificatie hebben gegeven. Dit geeft Android 8.0 Oreo weer middels een bolletje bij deze apps. Verder heeft Google een belangrijke stap gezet om het energieverbruik van smartphones naar beneden te krijgen en daarmee het uithoudingsvermogen van toestellen te verbeteren. Dit doet Google door strengere restricties op te leggen aan apps hoe zij zich op de achtergrond mogen gedragen. Zo mogen apps bijvoorbeeld minder dataverkeer verbruiken op de achtergrond en minder vaan de GPS positie opvragen.

De belangrijkste wijziging in Android 8.0 Oreo is de splitsing van het besturingssysteem en de fabrikant specifieke interface. Doordat deze twee componenten vanaf Android 8.0 Oreo van elkaar zijn losgetrokken, wordt het makkelijker om toestellen van een update te voorzien. Tot op heden moesten fabrikanten hun eigen schil aanpassen op de nieuwe Android versie. Vanaf Android 8.0 Oreo is dit niet meer nodig, waardoor de verwachting is dat meer toestellen vaker en langer up-to-date gehouden zullen gaan worden.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie