PDA merk Palm maakt in 2018 een come-back op de smartphonemarkt

PDA merk Palm maakt in 2018 een come-back op de smartphonemarkt

31-08-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Het lijkt een trend te worden: oude smartphonemerken die de afgelopen jaren ter ziele zijn gegaan keren terug naar de markt. Na Nokia zal ook het vroegere PDA merk Palm vanaf 2018 terugkeren op de smartphonemarkt.

Het is alweer zeven jaar geleden dat Palm ter ziele is gegaan. In 2009 verkeerde Palm in dermate alarmerende toestand dat het bedrijf werd verkocht aan HP. Onder het bewind van HP werd het besturingssysteem van Palm, het WebOS, verkocht aan LG. Sindsdien gebruikt LG dit platform voor smart TV's. In 2014 werd de merknaam Palm verkocht aan de Chinese smartphone producent TCL.

TCL heeft nu door laten schemeren dat het bedrijf begin 2018 het eerste toestel onder de merknaam Palm gaat uitbrengen. TCL gaat zich met het toestel naar eigen zeggen vooral richten op een wat oudere doelgroep die de PDA's en de smartphones van Palm bewust hebben meegemaakt.

Palm kon smartphonerevolutie niet bijhouden

Tussen eind jaren '90 en 2009 was Palm een hele bekende fabrikant van PDA's en later ook smartphones. Zoals meerdere bedrijven slaagde ook Palm er niet in de smartphone revolutie die tussen 2007 en 2012 heeft plaatsgevonden bij te houden. Net als diverse andere bedrijven verloor Palm destijds de strijd.

TCL is in Europa onder eigen naam niet echt bekend als smartphone fabrikant. TCL brengt onder eigen merknaam in Europa wel andere consumenten elektronica uit zoals bijvoorbeeld witgoed en TV's. TCL is in Europa vooral bekend van merken zoals Alcatel en sinds vorig jaar ook BlackBerry.

Via: Android Planet
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie