Facebook activeert Marketplace in de Benelux

08-09-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Diensten


Zoals eerder al was aangekondigd, heeft Facebook de Marketplace omgeving in Facebook geactiveerd binnen de Benelux. Via deze omgeving kunnen Facebook gebruikers tweedehands spulletjes kopen en verkopen via Facebook waarbij het contact via Facebook Messenger verloopt.

Marktplaats, in Nederland de belangrijkste website op het gebied van kopen en verkopen van tweedehands goederen, heeft er een hele grote concurrent bij gekregen. Facebook heeft namelijk haar Marketplace platform in de Benelux geactiveerd binnen de Facebook app.

Op Facebook zijn al geruime tijd groepen beschikbaar waarin mensen uit bepaalde regio's tweedehands spullen goederen kunnen aanbieden of juist kopen. Het Marketplace platform wordt nu een prominenter onderdeel van Facebook.

Zelfde gebruiksgemak als Facebook

Het plaatsen van een advertentie om tweedehands spullen te verkopen verloopt op ongeveer dezelfde manier als waarop een update op Facebook geplaatst kan worden. Facebook heeft hiervoor een nieuwe tab aangemaakt in de Facebook app, waarmee de Marketplace omgeving geopend kan worden en het gehele aanbod bekeken kan worden. Bij het plaatsen van een advertentie is het mogelijk om één of meerdere foto's te uploaden, een begeleidende tekst erbij te zetten en een vraagprijs op te geven.

Geïnteresseerde kopers kunnen contact opnemen met degene die een advertentie op de Marketplace van Facebook heeft geplaatst via Facebook Messenger.

Naast de Benelux wordt het Marketplace platform ook uitgerold in Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Ierland, Italië, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zweden en Zwitserland.

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

01-02-2018
Huawei P Smart
31-01-2018
Nokia 2
30-01-2018
Sony Xperia L2
21-12-2017
HTC U11+
06-12-2017
Alcatel Idol 5


Nieuw

16-01-2018
Huawei P Smart
08-01-2018
Sony Xperia XA2
08-01-2018
Sony Xperia L2
05-01-2018
Nokia 6 (2018)