'Apple iPhone X cq. iPhone Edition heeft geen Touch ID vingerafdruksensor'

08-09-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Bronnen hebben tegenover de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal bevestigd dat de nieuwe Apple iPhone X cq. Apple iPhone Edition niet over een Touch ID vingerafdruksensor zal beschikken.

Het zou oorspronkelijk de bedoeling van Apple geweest zijn om de verwachte 'revolutionaire' Apple iPhone X of iPhone Edition te gaan voorzien van een vingerafdruksensor die in het beeldscherm is verwerkt. Apple zou echter net als Samsung tegen problemen aangelopen zijn tijdens het integreren van een vingerafdruksensor in het beeldscherm die voor vertraging zou gaan zorgen in de productie van het toestel. Om die reden heeft Apple volgens bronnen van The Wall Street Journal besloten de vingerafdruksensor geheel achterwegen te laten.

Concept afbeelding van de Apple iPhone X cq. iPhone Edition
Concept afbeelding van de Apple iPhone X cq. iPhone Edition

In plaats van een Touch ID vingerafdruksensor krijgt de Apple iPhone X of iPhone Edition hoogstwaarschijnlijk 3D gezichtsherkenning. Het toestel is aan de voorzijde voorzien van een camera en meerdere sensoren die in staat zijn om een 3D scan van een gezicht te maken en zowel visueel als op basis van het gezichtsprofiel een gezicht te herkennen. Dit zou naar verluidt ongeveer even betrouwbaar moeten zijn als een vingerafdruksensor.

Drie nieuwe Apple iPhones op komst

Apple heeft zelf al bevestigd dat het bedrijf op 12 september een nieuwe introductie gaat doen. Hoogstwaarschijnlijk komt Apple met reguliere opvolgers voor de huidige Apple iPhone 7 en Apple iPhone 7 Plus. Deze toestellen gaan waarschijnlijk Apple iPhone 7S en Apple iPhone 7S Plus heten. Omdat het dit jaar precies tien jaar geleden is dat de eerste Apple iPhone verscheen, zou Apple ook willen gaan komen met een speciaal 'verjaardagsmodel'. Volgens de allerlaatste geruchten gaat dit toestel 'Apple iPhone X' of 'Apple iPhone Edition' heten. In de voorbije maanden is het toestel ook vaak aangeduidt met de naam 'Apple iPhone 8'.

Dit 'verjaardagsmodel' krijgt een beeldscherm dat de volledige voorzijde van het toestel beslaat. Doordat er nog maar nauwelijks schermranden rondom het toestel zitten, is er geen ruimte meer voor een fysieke Touch ID vingerafdruksensor, zoals deze de afgelopen jaren was ingebouwd in de home-toets van de Apple iPhone. Ook de hometoets zal dus op de iPhone X / iPhone Edition verdwenen zijn.
 ;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

04-06-2018
LG G7 ThinQ
25-05-2018
Motorola Moto E5
23-05-2018
Samsung Galaxy A6
17-05-2018
Nokia 8 Sirocco


Nieuw

30-05-2018
Nokia 5.1
30-05-2018
Nokia 3.1
02-05-2018
Samsung Galaxy A6
02-05-2018
LG G7 ThinQ
19-04-2018
Motorola Moto E5