Delen van aangeschafte apps nu ook in Nederland mogelijk via Google Play Store

08-09-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Connectiviteit, Diensten, Toestellen


In steeds meer landen is het mogelijk om de zogenaamde 'bibliotheek' met daarin (betaalde) apps, boeken, muziek, video's of andere content zonder extra kosten te delen met maximaal zes gezinsleden, familie of vrienden. Google heeft deze functie nu ook in Nederland geactiveerd in de Google Play Store.

In een aantal landen is het al langere tijd mogelijk om in de Google Play Store aangekochte apps, games, video's, muziek, boeken en andere content te delen met leden van het gezin, familie of vrienden. Hiervoor kan een zogenaamde 'familie bibliotheek' geopend worden waar tot maximaal 6 gebruikers toegang toe kunnen krijgen. Vanaf nu is deze 'Family Library' oftewel 'Familie bibliotheek' ook beschikbaar voor Nederlandse gebruikers van de Google Play Store, zo ontdekte onze collega's van Androidworld.

Iedereen met toegang tot de familie bibliotheek kan alle items die in deze bibliotheek zijn gezet door de beheerder ervan downloaden, installeren en gebruiken. Dat betekent dat in een gezin een bepaalde game maar één keer hoeft worden aangeschaft, waarna het volledige gezien die game kan downloaden, installeren en gebruiken.

Geheel gratis

De dienst is opmerkelijk genoeg helemaal gratis. Er hoeft niets extra betaald te worden om apps, games of andere content op meerdere apparaten te kunnen gebruiken. Ook het aanmaken van een familie bibliotheek is geheel vrijblijvend.

Google stelt wel een paar eisen en beperkingen. Zo moeten gebruikers minimaal 8 jaar oud zijn om deel te kunnen nemen aan een familie bibliotheek. Alle leden van een groep moeten daarnaast in hetzelfde land wonen. Verder kunnen gebruikers maar van één groep tegelijk lid zijn en kan maar één keer in de 12 maanden van groep gewisseld worden. Alleen apps, games, muziek, boeken, films en andere content die zijn aangeschaft na 2 juli 2016 kunnen in de familie bibliotheek gedeeld worden.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

16-03-2018
Samsung Galaxy S9
01-02-2018
Huawei P Smart
31-01-2018
Nokia 2
30-01-2018
Sony Xperia L2


Nieuw

26-02-2018
Sony Xperia XZ2
25-02-2018
Samsung Galaxy S9
25-02-2018
Nokia 8 Sirocco
24-02-2018
Alcatel 1C