Uitgelekte foto toont mogelijke Huawei Mate 10 met randloos beeldscherm

08-09-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Eerder dit jaar heeft Huawei CEO Richard Yu al aangekondigd dat Huawei dit jaar nog de club van smartphones met randloze beeldschermen gaat betreden, vermoedelijk verwijzend naar de aankomende Huawei Mate 10. Met nog iets meer dan een maand op de kalender tot de verwachte introductie van de Huawei Mate 10 lijkt nu de eerste foto uitgelekt te zijn van het toestel die de claim van Richard Yu bevestigd.

Vanuit China is een foto opgedoken waarvan gesuggereerd wordt dat het om de Huawei Mate 10 gaat. Het geruchtencircuit is door deze foto enigszins in verwarring gebracht omdat eerder deze week nog een schematische render is opgedoken die niet overeenkomt met de nu uitgelekte foto.

Eerste foto toont mogelijk Huawei Mate 10 of Huawei Mate 10 Pro
Eerste uitgelekte foto toont mogelijk Huawei Mate 10 of Huawei Mate 10 Pro

De uitgelekte foto hierboven toont een Huawei toestel met extreem dunne beeldschermranden. Feitelijk zijn alleen aan de boven- en onderzijde van het toestel noemenswaardige beeldschermranden te zien. In de schematische render die eerder deze week op is gedoken werd een vingerafdruksensor of hometoets onder het beeldscherm getoond. Deze is in bovenstaande foto niet aanwezig.

Huawei Mate 10 of toch Huawei Mate 10 Pro?

Het geruchtencircuit weet niet goed hoe deze verschillen geïnterpreteerd moeten worden. Bekend is dat Huawei waarschijnlijk twee of zelfs drie uitvoeringen van de Huawei Mate 10 zal gaan presenteren. Er komt naar verluidt een Huawei Mate 10 Lite, een normale Huawei Mate 10 en een Huawei Mate 10 Pro. Het zou dus kunnen zijn dat bovenstaande foto de Huawei Mate 10 Pro is en dat de normale Huawei Mate 10 toch een vingerafdruksensor heeft onder het beeldscherm zoals in de schematische renders werd gesuggereerd. Eerder is namelijk ook al gesuggereerd dat alleen de Huawei Mate 10 Pro een randloos beeldscherm krijgt.

Niet te min hecht het geruchtencircuit meer waarde aan foto's zoals de bovenstaande, dan schematische renders zoals ze eerder deze week de wereld in zijn geholpen. Het komt namelijk ook regelmatig voor dat 'nep geruchten' de wereld in worden gestuurd, waarmee de titel die de geruchten de wereld in heeft geholpen veel publiciteit krijgt.

Enkele details zijn al bekend

Over de Huawei Mate 10 is nog niet zo heel veel bekend behalve de verwachting dat het toestel een randloos beeldscherm van vermoedelijk 6,3 inch gaat krijgen. Verder staat wel vast dat het toestel aangedreven zoal worden door de Kirin 970 processor van Huawei. Dat heeft Huawei zelf namelijk alreeds bevestigd.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

16-03-2018
Samsung Galaxy S9
01-02-2018
Huawei P Smart
31-01-2018
Nokia 2
30-01-2018
Sony Xperia L2


Nieuw

26-02-2018
Sony Xperia XZ2
25-02-2018
Samsung Galaxy S9
25-02-2018
Nokia 8 Sirocco
24-02-2018
Alcatel 1C