'Youfone was in overtreding met automatische activatie roamingbundel'

11-09-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Buitenland, Connectiviteit, Diensten


Youfone heeft met de automatische activatie van haar roamingbundel bij klanten die in het buitenland hun telefoon hebben gebruikt de nieuwe roamingregels overtreden. Dat concludeert de Autoriteit Consument en Markt op basis van een klacht die de toezichthouder had ontvangen.

Klanten van Youfone die in het verleden gebruik hebben gemaakt van de roamingbundels van de provider, kregen deze tot op heden nog steeds in rekening gebracht zodra zij hun telefoon of smartphone in het buitenland gebruikten. Naar aanleiding van een klacht die een Youfone-klant via Twitter naar de Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft gestuurd, concludeert de ACM dat Youfone met deze roamingbundel de nieuwe roaming regelgeving die sinds 15 juni van kracht is heeft overtreden.

Omdat er geen sprake was van een officiële klacht (klachten via Twitter gelden niet als klachten zoals vastgesteld in het bestuursrecht), is de ACM niet overgegaan tot het sanctioneren van de overtreding. Wel heeft de ACM een gesprek gehad met Youfone. Daarbij heeft Youfone handreikingen gedaan middels het staken van de overtreding en heeft Youfone een compensatieregeling voorgesteld voor getroffen klanten.

Over om hoeveel klanten het gaat, hoe de compensatieregeling eruit ziet en hoe deze uitgevoerd zal worden heeft de ACM zich niet uitgelaten. De ACM is akkoord gegaan met de door Youfone aangedragen oplossingen en heeft daarom besloten de overtreding niet verder in onderzoek te nemen.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

16-03-2018
Samsung Galaxy S9
01-02-2018
Huawei P Smart
31-01-2018
Nokia 2
30-01-2018
Sony Xperia L2


Nieuw

26-02-2018
Sony Xperia XZ2
25-02-2018
Samsung Galaxy S9
25-02-2018
Nokia 8 Sirocco
24-02-2018
Alcatel 1C