Apple presenteert belachelijk dure Apple iPhone X

13-09-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Alle voorspellingen zijn gisteren avond uitgekomen tijdens de jaarlijkse iPhone introductie van Apple. Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de Apple iPhone introduceerde Apple geheel volgens verwachting de Apple iPhone X. Met het toestel stijgt de verkoopprijs naar nieuwe hoogten.

Geheel volgens verwachting heeft Apple gisteren avond de 'revolutionaire' Apple iPhone X gepresenteerd. Volgens Apple laat de iPhone X zien hoe de toekomst eruit ziet en zet Apple een grote stap in die toekomst.

Apple iPhone X
Apple iPhone X

Daags na de introductie van de iPhone X is het stof en beetje neergedaald en kan de balans opgemaakt worden. Wie na al het juichen en klappen tijdens de introductie van de iPhone X met reële ogen naar het toestel kijkt, komt tot de conclusie dat Apple zich er eigenlijk wel héél makkelijk vanaf heeft gemaakt dit jaar. Apple heeft namelijk de Apple iPhone 7 en iPhone 7 Plus als basis gebruikt voor zowel de iPhone 8, iPhone 8 Plus en de zogenaamd 'revolutionaire' iPhone X.

Voor de Apple iPhone X heeft Apple een nieuwe behuizing ontworpen en het toestel voorzien van een randloos OLED beeldscherm. In de behuizing heeft Apple feitelijk een Apple iPhone 7 Plus gestopt waarvan enkele details zijn verbeterd. Zoals gebruikelijk presenteerde Apple de iPhone X als een énorme vooruitgang, maar feitelijk valt dat dus erg tegen. Wel laat Apple geïnteresseerden in de iPhone X straks minimaal 1.159 euro betalen voor het toestel, waarmee de verkoopprijs en winstmarge van de Apple iPhone nieuwe records heeft gebroken.

Apple iPhone X
Apple iPhone X

Wat is er écht veranderd?

Apple heeft de nieuwe Apple iPhone X voorzien van een glazen behuizing. Naar opgaaf van Apple heeft het bedrijf ongekend robuust glas gebruikt, waardoor het toestel - binnen de grenzen van het redelijke - bestand is tegen krassen, stoten en vallen. Dankzij de glazen behuizing is de iPhone X stof- en waterdicht en kan deze draadloos opgeladen worden. De draadloze oplaadmogelijkheid is één van de nieuwe features van de iPhone X.

De Apple iPhone X kan draadloos opgeladen worden
De Apple iPhone X kan draadloos opgeladen worden

Apple gebruikt de Qi draadloze oplaadstandaard voor de nieuwe generatie iPhones. Dat betekent dat de iPhone X met iedere draadloze oplader die voldoet aan de Qi standaard opgeladen kan worden. Het is in positieve zin opmerkelijk dat Apple heeft gekozen voor een bestaande industriestandaard. Doorgaans komt Apple met eigen alternatieven, waardoor producten van derden niet werken.

Randloos beeldscherm met hogere resolutie

Uiteraard is het randloze beeldscherm ook nieuw. De iPhone X is uitgevoerd met een randloos beeldscherm van 5,8 inch dat nagenoeg de gehele voorzijde van het toestel beslaat. Voor het eerst heeft Apple hiervoor een OLED beeldscherm gebruikt, een beeldschermtype dat Samsung overigens al sinds 2010 in haar Galaxy S toestellen gebruikt.

De beeldschermresolutie van het beeldscherm ligt aanzienlijk hoger dan alle eerdere iPhones. Het beeldscherm kent een beeldschermresolutie van 1.125 x 2.436 pixels. Dat betekent dat het beeldscherm een zogenaamde 'pixeldichtheid' van 462 pixels per inch kent. Hoe hoger de pixeldichtheid, hoe scherper het beeldscherm en hoe hoger de effectieve resolutie van het beeldscherm is. Overigens haalt het beeldscherm van de iPhone X het qua pixeldichtheid nog lang niet bij bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8 die een pixeldichtheid van 506 pixels per inch heeft.

Gezichts- en lichaamsherkenning

Vanwege het randloze beeldscherm was er geen ruimte meer voor de Touch ID vingerafdruksensor en is ook de home-toets verdwenen. In plaats van de Touch ID vingerafdruksensor beschikt de iPhone X over 'Face ID' gezichts- en lichaamsherkenning. Middels de frontcamera en sensoren aan de voorzijde van de iPhone X kan het toestel een 3D profiel maken van het gezicht en lichaam en op basis daarvan haar eigenaar herkennen. Deze beveiligingsmethode zou ongeveer even veilig zijn als de vingerafdruksensor in andere iPhones.

Nieuwe Apple A11 Bionic processor

Apple heeft de nieuwe iPhone X uitgevoerd met de nieuwe Apple A11 Bionic processor. Deze processor is volgens Apple tot 70 procent sneller dan de Apple A10 Fusion processor die in de iPhone 7 wordt gebruikt. Technische details over de processor heeft Apple zelf niet gegeven, maar uit eerdere informatie blijkt dat de Apple A11 Bionic processor een zogenaamde 'hexa-core processor' is. De processor is namelijk opgebouwd uit een snelle dual-core processor en een energiezuinige quad-core processor en heeft daarmee zes rekenkernen.

Met de nieuwe generatie iPhones beperkt Apple voor het eerst de keuze in opslagcapaciteit. Alle drie de nieuwe iPhone modellen komen beschikbaar in een uitvoering met 64 GB en een uitvoering met 256 GB aan opslagcapaciteit. Voorheen bood Apple nog de keuze uit drie uitvoeringen. Zoals gebruikelijk ontbreekt een geheugenkaartslot en kan de de opslagcapaciteit dus niet uitgebreid worden.

Verbeterde iSight camera

Op cameragebied zijn enkel in de marge wat verschillen te vinden. Apple heeft de dubbele 12-megapixelcamera uit de Apple iPhone 7 als basis gebruikt voor de camera in de iPhone X. Naar opgaaf van Apple is de camerasensor wel groter en sneller dan in de iPhone 7, waardoor de iPhone X in staat is meer licht te vangen en sneller foto's te maken. Aan de voorzijde heeft Apple dezelfde 7-megapixel frontcamera gebruikt die ook al op eerdere iPhone modellen aanwezig was.

De Apple iPhone X is van binnen feitelijk een verbeterde Apple iPhone 7
De Apple iPhone X is van binnen feitelijk een verbeterde Apple iPhone 7

Conclusie

Vergeleken met de Apple iPhone 7 Plus heeft de Apple iPhone X:

  • Een ander uiterlijk door de glazen behuizing
  • Een randloos OLED beeldscherm met hogere beeldschermresolutie
  • Draadloze oplaadmogelijkheid
  • Een snellere processor
  • Verbeterde iSight camera

De Apple iPhone X zal op 27 oktober in de voorverkoop gaan en komt op 3 november (waarschijnlijk in kleine aantallen) in de winkels te liggen. De Apple iPhone X 64GB gaat 1.159 euro kosten, de Apple iPhone X 256GB gaat 1.329 euro kosten. Aan u de keuze of u deze licht verbeterde iPhone 7 in een ander jasje deze hoge prijs waard vindt.;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nu verkrijgbaar

04-06-2018
LG G7 ThinQ
25-05-2018
Motorola Moto E5
23-05-2018
Samsung Galaxy A6
17-05-2018
Nokia 8 Sirocco


Nieuw

30-05-2018
Nokia 5.1
30-05-2018
Nokia 3.1
02-05-2018
Samsung Galaxy A6
02-05-2018
LG G7 ThinQ
19-04-2018
Motorola Moto E5