'Google vervangt defecte Nexus 6P met nieuwe Google Pixel XL'

14-09-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Google vervangt defecte Huawei Nexus 6P toestellen die nog onder de garantie vallen in steeds meer landen door een Google Pixel XL.

Al sinds de komst van de Huawei Nexus 6P in 2015 wordt het toestel geteisterd door problemen. De problemen zijn zelfs dermate ernstig dat een groep Amerikaanse consumenten zelfs een massaclaim is gestart tegen Huawei en Google. Het lijkt erop dat Google klaar is met alle problemen en defecte Nexus 6P toestellen niet meer vervangt middels een nieuw Nexus 6P toestel. In plaats daarvan krijgen gebruikers van een defecte Nexus 6P nu in steeds meer landen een Google Pixel XL, zo schrijft Android Police.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

De Google Pixel XL is feitelijk de opvolger van de Huawei Nexus 6P en is ontwikkeld en geproduceerd door HTC in opdracht van Google. Gebruikers die de Google Pixel XL krijgen gaan er flink op vooruit qua specificaties en mogelijkheden. Het is derhalve zeker een goede oplossing die Google biedt.

Op dit moment worden gebruikers uit de Verenigde Staten, Canada en Australië gecompenseerd middels een nieuw Google Pixel XL toestel op het moment dat de Huawei Nexus 6P defect raakt en niet meer gerepareerd kan worden. Voorwaarde is uiteraard wel dat gebruikers nog garantie op het toestel hebben, al blijkt Google ook hier coulant mee om te gaan. Er zijn al meerdere cases bekend waarbij Google een nieuwe Google Pixel XL heeft verstrekt terwijl het defecte Nexus 6P toestel al buiten de garantie viel.

Dat laatste is een duidelijk signaal dat de Huawei Nexus 6P een flink hoofdpijndossier voor Google is geworden. Anderzijds ligt het ook voor de hand dat de voorraad Nexus 6P toestellen aan het opdrogen is. De Nexus 6P viert later deze maand haar tweede verjaardag en is daarmee verkooptechisch 'end of life'. De productie van het toestel is waarschijnlijk al stilgelegd.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie