'LG V30 krijgt stevige verkoopadviesprijs van 899 euro'

18-09-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Na Samsung en Apple gaat ook LG proberen de prijs van haar high-end smartphones flink te verhogen. De nieuwe LG V30, die begin deze maand werd gepresenteerd, gaat naar verluidt 899 euro kosten. Is dat de reden dat LG tot op heden de verkoopprijs zelf nog niet bekend heeft gemaakt?

Volgens Duitse bronnen gaat de nieuwe LG V30 in Europa maar liefst 899 euro kosten. Dat is fors meer dan de LG G6 die begin dit jaar werd gepresenteerd voor 749 euro. Overigens was ook dat al 50 euro duurder dan de introductieprijs van de LG G5 uit 2016.

LG V30
LG V30

Met de aantrekkende economie proberen smartphone fabrikanten, met Apple en Samsung voorop, hun high-end smartphones tegen steeds hogere prijzen in de markt te zetten. De prijsstijgingen ten opzichte van vorige modellen staan echter niet in verhouding tot de algemene prijsontwikkeling op de markt. Prijsstijgingen van 10 tot 20 procent zijn momenteel geen uitzondering, waarvan Samsung met de nieuwe Galaxy Note 8 en Apple met haar Apple iPhone X het duidelijkste voorbeeld zijn.

LG gaat mee in de trend van prijsverhogingen

Ook LG denkt naar verluidt nog meer te kunnen gaan vragen voor haar high-end LG V30. Als de geruchten kloppen wordt de verkoopadviesprijs 150 euro hoger dan de LG G6 van begin dit jaar en zelfs 200 euro duurder dan de oorspronkelijke verkoopadviesprijs van de LG G5 van vorig jaar.

Eén voordeel hebben de toestellen van Samsung en LG wel ten opzichte van bijvoorbeeld Apple iPhones: na introductie dalen de verkoopprijzen doorgaans snel. De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ zijn bijvoorbeeld ondrtussen al tot 200 euro in prijs gedaald. Apple iPhones dalen doorgaans niet in prijs. Apple houdt altijd vast aan haar hoge verkoopadviesprijzen en draagt wederverkopers op deze prijzen te blijven hanteren.

Advies: wacht enkele maanden met aankoop

Wie geïnteresseerd is in de nieuwe LG V30 of bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 8 en nog even kan wachten, doet er goed aan een aantal maanden te wachten. Wie bijvoorbeeld zijn aankoop uitstelt tot na de feestdagen kan de LG V30 of de Galaxy Note 8 waarschijnlijk 150 tot wellicht zelfs 250 euro goedkoper krijgen dan de prijs waarvoor beide toestellen binnenkort op de markt verschijnen.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie