Verkoopprijzen Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL mogelijk uitgelekt

20-09-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Via een Amerikaanse tech-website zijn de vermoedelijke verkoopadviesprijzen van de aankomende Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL uitgelekt. Daarnaast is duidelijk geworden dat het grote model gaat luisteren naar de naam 'Google Pixel 2 XL', in plaats van de eerder voorgestelde naam 'Google Pixel XL 2'.

Volgens de Amerikaande tech-website Droidlife gaan de aankomende 64 GB uitvoeringen van de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL respectievelijk 649 en 849 dollar kosten. Waar de website de informatie vandaan heeft is niet duidelijk, al lijkt de informatie afkomstig te zijn van een Amerikaanse telecomprovider.

Uitgelekte renders tonen de achterzijde van de Google Pixel 2 XL
Uitgelekte renders tonen de achterzijde van de Google Pixel 2 XL

Naast de vermoedelijke verkoopprijs zijn ook bovenstaande renders uitgelekt waarop de achterzijde van de Google Pixel 2 XL zichtbaar is. Voorts is ook duidelijk geworden dat het grootste model Google Pixel de naam 'Google Pixel 2 XL' gaat krijgen. Eerder werd er nog rekening gehouden met de naam 'Google Pixel XL 2', waarbij de toevoeging '2' en 'XL' zijn omgedraaid. 

Beschikbaar in 64 en 128 GB

De Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL komen waarschijnlijk beschikbaar in uitvoeringen met 64 en 128 GB opslagcapaciteit. Het 128 GB model wordt 100 dollar duurder dan het 64 GB model. Het lijkt voor de hand te liggen dat Google in Europa dezelfde prijzen gaat hanteren in euro's als dat Google in de Verenigde Staten zal vragen in dollars. Verwacht wordt daarnaast dat beide toestellen van 4 of 6 GB aan werkgeheugen voorzien zullen gaan worden.

Over de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL wordt al sinds begin dit jaar gespeculeerd. Ondertussen is al erg veel informatie over beide smartphones bekend. De Google Pixel 2 wordt ontwikkeld en geproduceerd door HTC en luistert naar de codenaam 'Walleye'. De Google Pixel 2 XL wordt ontwikkeld en geproduceerd door LG en luistert naar de codenaam 'Taimen'.

Ander formaat, zelfde hardware

Qua hardware zullen de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL, ondanks dat beide toestellen door twee verschillende producenten worden gemaakt, in grote lijnen overeen komen met elkaar. Enkel het beeldschermformaat zal significant anders zijn. Vermoedelijk krijgt de Google Pixel 2 een beeldscherm van 5 inch en de Google Pixel 2 XL een beeldscherm van 6 inch.

Voorzien van Snapdragon 835 processor

Hoewel eerder nog werd gesuggereerd dat de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL aangedreven zouden worden door de 'nieuwe' Qualcomm Snapdragon 836 processor, blijkt uit de jongste informatie dat deze processor vertraagd is en waarschijnlijk pas begin volgend jaar onder een andere naam beschikbaar zal komen. Daarom zal de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL aangedreven worden door de huidige Snapdragon 835 processor, tot op heden overigens de snelste smartphone processor in de markt.

Op cameragebied wordt verwacht dat de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL beide voorzien zullen zijn van een 12,3-megapixelcamera. Aan de voorzijde zou een 8-megapixelcamera aanwezig zijn.

Android 8.0.1 Oreo

De Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL zullen vanzelfsprekend direct uit de doos draaien op de allerlaatste versie van Android. Momenteel is Android 8.0 Oreo de nieuwste Android versie, maar hoogstwaarschijnijk zal Google voor- of gelijktijdig met de introductie van de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL een update voor Android 8.0 Oreo uitbrengen. Certificeringen van de FCC lieten ook al zien dat huidige testtoestellen van de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL op Android 8.0.1 Oreo draaien.

Op woensdag 4 oktober moeten blijken hoeveel informatie in het geruchtencircuit dit jaar weer blijkt te kloppen. Op die dag staat namelijk hoogst waarschijnlijk de introductie van de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL gepland.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie