'Google Assistant spreekt binnen een jaar ook Nederlands'

'Google Assistant spreekt binnen een jaar ook Nederlands'

20-09-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Google Assistant, de digitale spraakassistent van Google en tegenhanger voor onder andere Siri van Apple, Cortana van Microsoft, Bixby van Samsung en Echo van Amazon, zal naar verwachting binnen circa één jaar ook Nederlands spreken.

Google heeft een vacature gepubliceerd waaruit blijkt dat Google op zoek is naar een Nederlandse tekstschrijver voor Google Assistant. Dat wijst erop dat Google achter de schermen reeds werkt aan ondersteuning voor de Nederlandse taal in Google Assistant.

Op basis van de vacature kan de voorzichtige voorspelling gedaan worden dat Google Assistant mogelijk rond de zomer van 2018 ook Nederlands zal praten. Wanneer namelijk gekeken wordt naar het verleden van spraakassistent Siri van Apple, is zichtbaar dat Apple in juni 2014 een vactature plaatste voor Nederlandse taalontwikkelaars voor Siri en de ondersteuning voor de Nederlandse taal in Siri al in april 2015 beschikbaar kwam in het iOS besturingssysteem.

Google heeft een vergelijkbare ontwikkelingskracht als Apple, waaruit opgemaakt kan worden dat de Nederlandstalige versie van Google Assistant waarschijnlijk in ongeveer hetzelfde tijdsbestek ontwikkeld kan worden. Dat zou betekenen dat de Nederlandstalige versie van Google Assistant ergens vanaf het begin van het derde kwartaal van 2018 verwacht kan gaan worden.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie