Nederlands bedrijf komt met operational lease constructie voor Apple iPhones

Nederlands bedrijf komt met operational lease constructie voor Apple iPhones

25-09-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten , Toestellen


De Nederlandse start-up Go Lemon heeft vandaag bekend gemaakt in Nederland een zogenaamde 'operational lease constructie' aan te gaan bieden voor Apple iPhones. Dankzij de constructie krijgen gebruikers ook niet te maken met een BKR registratie.

De Nederlandse start-up Go Lemon start in Nederland met het aanbieden van lease abonnementen op Apple iPhones. Door een iPhone te leasen in plaats van te kopen worden gebruikers volgens Go Lemon niet geconfronteerd met hoge aanschafkosten, geen BKR registratie en kunnen gebruikers na 12 maanden weer overstappen naar het volgende nieuwe iPhone model.

Go Lemon biedt de Apple iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X aan in een operational lease constructie. Dat betekent dat het toestel nóóit eigendom wordt van de gebruiker en de gebruiker alleen betaald voor het gebruik van het toestel, hetzelfde als bij lease auto's. Doordat de gebruiker nooit eigenaar wordt van het toestel, geldt deze vorm van financiering niet als een krediet en hoeft er dus geen BKR registratie plaats te vinden.

Prijzige oplossing om geen BKR registratie te krijgen

De operational lease constructie van Go Lemon is overigens niet goedkoop. Ondanks dat gebruikers nooit eigenaar worden van het toestel, betalen gebruikers in een periode van 12 maanden een belangrijk deel van de losse aanschafprijs van het toestel als leasebedrag. Met een toestel abonnement bij een provider zijn gebruikers doorgaans ongeveer even veel kwijt, echter wordt de financiering dan wel als lening geregistreerd bij het BKR. Daarbij is het toestel wél eigendom van de gebruiker, iets dat bij Go Lemon nooit het geval zal zijn.

Startfee en maandelijkse leasetermijn

Om gebruik te kunnen maken van de operational lease betalen gebruikers een startvergoeding van 79 tot 199 euro. Vervolgens wordt - afhankelijk van het gekozen iPhone model - een bedrag van tussen de 21 en 49 euro per maand in rekening gebracht. De looptijd van de leasecontracten bedragen 12 maanden, waarna het toestel ingeleverd moet worden. Gebruikers hebben dan de keuze of zij weer een nieuwe iPhone willen gaan leasen.

Verzekering voor schade en diefstal

Bij alle leasecontracten is een verzekering inbegrepen die dekking biedt voor schade en diefstal die niet door toedoen van de gebruiker ontstaat. Om misbruik te voorkomen geldt een eigen risico. Voortst geldt een lange lijst uitsluitingen waaronder de verzekering niet zal uitkeren en de gebruiker aansprakelijk is tot een bedrag van 1.250 euro. Wie aan het eind van het leasecontract een beschadigd toestel inleverd kan gehouden worden aan het betalen van een schadevergoeding die kan oplopen tot 200 euro bij een (zwaar) beschadigd toestel.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3