Samsung Galaxy A5 (2018) en A7 (2018) krijgen een Infinity Display

Samsung Galaxy A5 (2018) en A7 (2018) krijgen een Infinity Display

27-09-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De absolute trend van 2017 zijn de nagenoeg randloze beeldschermen. Dit jaar worden dit soort beeldschermen alleen in de duurste high-end smartphones gebruikt, maar vanaf volgend jaar zullen ook steeds meer middenklasse toestellen dergelijke beeldschermen gaan krijgen, te beginnen met de Samsung Galaxy A5 (2018) en Samsung Galaxy A7 (2018).

Het is een ontwikkeling die vrijwel altijd zichtbaar is: nieuwe features voor smartphones worden als eerste geïntroduceerd op de duurste modellen, waarna in de jaren daarna ook goedkopere toestellen van deze feature voorzien worden. De meest recente voorbeelden hiervan zijn 4G ondersteuning, dubbele camera's en de vingerafdruksensor. Doorgaans duurt het twee jaar voordat nieuwe features in alle lagen van de smartphone markt zijn doorgedrongen. Dat zal ook gaan gelden voor de jongste trend van randloze beeldschermen.

Diverse smartphone fabrikanten hebben al één of meerdere smartphones uitgebracht met een nagenoeg randloos beeldscherm. Iedere fabrikant heeft er zijn eigen naam voor. Zo noemt Samsung dit type beeldscherm 'Infinity Display', bij LG heet het 'FullVision Display' en Huawei gaat deze beeldschermen 'EntireView' noemen. Op dit moment zijn randloze beeldschermen nog vooral voorbehouden aan de duurste high-end smartphones.

Randloos beeldscherm voor Galaxy A serie

In 2018 zullen ook de eerste middenklasse smartphones uitgevoerd gaan worden met dergelijke randloze beeldschermen. De Samsung Galaxy A serie zal hier een duidelijk voorbeeld van zijn. Traditioneel voorziet Samsung de twee duurste modellen uit de Galaxy A serie van nieuwe features die een jaar eerder in het Galaxy S flagship model zijn gebruikt.

De opvolgers voor de huidige Samsung Galaxy A5 (2017) en Samsung Galaxy A7 (2017) krijgen beide een randloos beeldscherm. De toestellen gaan luisteren naar de herkenbare namen 'Samsung Galaxy A5 (2018) en Samsung Galaxy A7 (2018). Verder is bekend dat beide toestellen ook een Bixby knop gaan krijgen, net als de huidige Galaxy S8, Galaxy S8+ en Galaxy Note 8.

Vingerafdruksensor moet verplaatst worden

Vanwege het randloze beeldscherm heeft Samsung in de Samsung Galaxy A5 (2018) en Galaxy A7 (2018) ook een andere plek moeten zoeken voor de vingerafdruksensor, die op de huidige modellen nog aan de voorzijde onder het beeldscherm is geplaatst. Net als bij de Galaxy S8, S8+ en Note 8 zal de vingerafdruksensor op de twee nieuwe Galaxy A modellen aan de achterzijde worden geplaatst. Positief ten opzichte van de S8, S8+ en Note 8 is dat de vingerafdruksensor bij de nieuwe Galaxy A modellen ónder de cameralens wordt geplaatst in plaats van ernaast.

Bij de Samsung Galaxy S8, S8+ en Note 8 is de vingerafdruksensor naast de cameralens geplaatst. Dit heeft als nadeel dat de vinger telkens de cameralens aanraakt en de lens dof en vettig wordt. Dat heeft weer nadelige effecten voor de fotokwaliteit. Dit probleem zullen de Samsung Galaxy A5 (2018) en Samsung Galaxy A7 (2018) minder hebben.

Via
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie