Broadcom komt met nauwkeurigere en energiezuinigere GPS ontvanger

27-09-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Chip- en processorfabrikant Broadcom heeft een nieuwe GPS ontvanger voor smartphones ontwikkeld die in staat is om de locatie op 30 centimeter nauwkeurig te bepalen. Daarbij verbruikt de nieuwe ontvanger de helft minder energie van huidige GPS ontvangers in smartphones.

Broadcom is één van de belangrijkste leveranciers van GPS ontvangers voor smartphones. Broadcom heeft een nieuwe GPS ontvanger uitgebracht die in staat is veel nauwkeuriger de positie te bepalen. GPS ontvangers in huidige smartphones kennen een nauwkeurigheid tot ongeveer 4 meter, de nieuwe chip belooft een nauwkeurigheid tot 30 centimeter.

Broadcom bereikt deze nauwkeurigheid door de ondersteuning voor twee frequenties in plaats van één. Het Amerikaanse GPS, Europese Galileo en het Japanse QZSS gebruiken twee frequenties om hogere nauwkeurigheid in plaatsbepaling mogelijk te maken. Tot op heden gebruikte smartphones echter slechts één frequentie om de positie te bepalen.

Ondersteuning voor alle positiebepalingssystemen

De nieuwe chip van Broadcom kan overweg met alle belangrijke systemen voor positiebepaling: het Amerikaanse GPS, het Russische Glonass, het Europese Galileo, het Chinese Beidou en het Japanse QZSS. Door alle verschillende systemen te combineren wordt daarnaast een nog hogere nauwkeurigheid bepaald.

Voorts is de broadcom chip ook in staat om de sensordata uit andere sensoren in de smartphone, waaronder de versnellingsmeter, gyroscoop en kompas, te combineren voor verdere verbetering van de nauwkeurigheid. Vooral in stedelijke omgeving met dichte bebouwing zou dit merkbaar moeten zijn.

50 procent minder energieverbruik

Tot slot verbruikt de nieuwe chip slechts 50 procent van de energie die de huidige generatie GPS ontvangers in smartphones verbruiken. Het energieverbruik van de GPS ontvanger was tot op heden één van de pijnpunten, die Broadcom met deze nieuwe chip nu grotendeels heeft opgelost.

De nieuwe chip is per direct beschikbaar voor fabrikanten en zal naar verwachting vanaf volgend jaar in de eerste smartphones te vinden zijn.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie