'Nieuwe tegenslag voor Apple in productie Apple iPhone X'

28-09-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal heeft Apple een nieuwe tegenslag te verwerken gekregen bij de productie van de Apple iPhone X. Leveranciers zouden te weinig onderdelen kunnen leveren om componenten voor de gezichtsherkenningsfunctie te kunnen maken.

Ondanks dat Apple zelf geen informatie vrijgeeft over productieaantallen en verwachte beschikbaarheid van haar nieuwste smartphones, sijpelen regelmatig details over het productieproces van Apple naar buiten. De doorgaans goed geïnformeerde Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal meldt nu dat Apple opnieuw een tegenslag te verwerken heeft gekregen in de productie van de nieuwe Apple iPhone X . Deze nieuwe tegenslag komt bovenop eerdere tegenslagen die de productie van het toestel al behoorlijk vertraagd zouden hebben.

Apple iPhone X
Apple iPhone X

Onder andere Sharp en LG kunnen naar verluidt te weinig onderdelen leveren voor de zogenaamde 'raster projector' in de Apple iPhone X. Met dit component kan de iPhone X een driedimentionale scan maken van het gezicht. De rasterprojector wordt dan ook gebruikt voor de gezichtsherkenningsfunctie.

Volgende productieprobleem in rij

Naar verluidt had Apple eerder ook al tegenslagen in de productie van OLED beeldschermen voor de iPhone X. Door aanhoudende problemen wordt de massaproductie van de Apple iPhone X pas begin oktober opgestart, weken later dan eigenlijk de bedoeling was.

Normaal gesproken had Apple de nieuwe iPhone X waarschijnlijk gelijktijdig met de Apple iPhone 8 en iPhone 8 Plus in de winkels willen leggen. De iPhone 8 en 8 Plus zijn sinds 22 september verkrijgbaar. De aanhoudende productieproblemen hebben Apple waarschijnlijk gedwongen de release van de iPhone X al bijvoorbaat uit te stellen tot 3 november. Tijdens de presentatie van de drie toestellen gaf Apple aan dat de iPhone X vanaf 3 november verkrijgbaar zal zijn.

Forse levertijden verwacht

Door de latere opstart van de productie en de leveringsproblemen van componenten, wordt verwacht dat de beschikbare hoeveelheid iPhone X toestellen op 3 november nóg beperkter zal zijn dan eerder al werd aangenomen. Hoeveel exemplaren Apple op 3 november klaar heeft voor verkoop is niet bekend, maar analisten voorspellen dat de levertijd van het toestel flink op zal gaan lopen en dat pas in de loop van 2018 de productie in lijn zal gaan lopen met de vraag naar het toestel.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3