T-Mobile kan nieuwe 4G antenne 'richten' op gebruikers

T-Mobile kan nieuwe 4G antenne 'richten' op gebruikers

29-09-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Connectiviteit , Diensten , Netwerk , Toestellen


T-Mobile test in hartje Amsterdam met een nieuw type 4G antenne die haar signalen letterlijk op gebruikers richt. Door te bepalen waar een smartphone zich rondom de antenne bevind, kan de antenne heel gericht een krachtig signaal naar de smartphone sturen voor extra snelle verbindingen.

De techniek wordt 'Massive MIMO' genoemd en wordt door T-Mobile samen met Huawei getest. Op dit moment is ervoor gekozen om de antenne op het Marriott Hotel aan het Leidseplein in Amsterdam te vervangen door deze nieuwe antenne omdat het Leidseplein van tijd tot tijd erg druk kan zijn en daarmee een goede testlocatie is om de Massive MIMO antenne te testen in het live netwerk.

De Massive MIMO antenne is feitelijk opgebouwd uit 64 kleine antennes die ieder individueel kunnen uitzenden en zichzelf richten op smartphone gebruikers in de omgeving. Op die manier is de antenne in staat om zelf de capaciteit te verdelen over alle verbonden gebruikers. Hoe minder gebruikers met de antenne verbonden zijn, hoe meer individuele antennes op één gebruiker gericht kunnen worden waarmee de kracht en snelheid flink omhoog kan tot zo'n 600 Mbps.

Vanwege de enorme kracht van de antenne alsmede de mogelijkheid om veel gebruikers te serveren met één antenne, heeft T-Mobile momenteel de capaciteit van omringende antennes omlaag gebracht om de nieuwe antenne extra uit te dagen en te kunnen zien waartoe de nieuwe antenne in staat is. T-Mobile is zelfs van plan de antenne een keer te gaan verplaatsen naar een festival terrein waar tienduizenden mensen aanwezig zijn om de antenne tot de max te kunnen testen. 
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3