Eerste officiele beelden van Huawei Mate 10 Pro uitgelekt

02-10-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De bekende tech-insider Evan Blass heeft weer van zich laten horen en heeft de eerste authentieke persrender van de aankomende Huawei Mate 10 Pro met de wereld gedeeld.

Al meer dan een maand is bekend dat Huawei op 16 oktober in Berlijn de nieuwe Huawei Mate 10 familie gaat presenteren. Naast de normale Huawei Mate 10 komt Huawei ook met een goedkopere Huawei Mate 10 Lite en een premium Huawei Mate 10 Pro. Van dit laatste toestel heeft tech-insider Evan Blass afgelopen weekend de eerste authentieke beelden gepubliceerd.

Authentiek ogende persrender van de Huawei Mate 10 Pro uitgelekt
Authentiek ogende persrender van de Huawei Mate 10 Pro uitgelekt

Evan Blass staat al jaren bekend als tech-insider die er iedere keer opnieuw in slaagt om voortijdig de hand te leggen op authentiek beeldmateriaal van toestellen die nog officieel gepresenteerd moeten worden. Dit is nu ook weer het geval met de Huawei Mate 10 Pro. Bovenstaande afbeelding werd afgelopen weekend door Blass gepubliceerd en is hoogstwaarschijnlijk het authentieke beeldmatriaal die Huawei zelf ook zal gaan delen zodra de Huawei Mate 10 Pro is gepresenteerd.

EntireView Display

De Huawei Mate 10 Pro belooft het meest uitgebreide - en daarmee ook het duurste - model in de nieuwe Huawei Mate 10 serie te gaan worden. Het toestel krijgt een randloos 'EntireView' display van naar verluidt 6 inch. De Huawei Mate 10 Pro wordt mogelijk de eerste smartphone van Huawei zelf met een QHD / 2K beeldschermresolutie.

Bekend is dat de Huawei Mate Pro aangedreven zal worden door de gloednieuwe Kirin 970 processor die Huawei begin september al presenteerde. Voor de hand ligt verder dat het toestel over 6 GB werkgeheugen zal beschikken. Het toestel komt waarschijnlijk beschikbaar in meerdere varianten qua opslagcapaciteit. Het basismodel heeft waarschijnlijk 64 GB opslag en er komt mogelijk ook een model met 128 en 256 GB aan interne opslagcapaciteit. Zoals gebruikelijk bij Huawei zal de Huawei Mate 10 Pro ook over een Micro SD geheugenkaartslot beschikken.

Verder is bekend dat de Huawei Mate 10 Pro uitgevoerd zal zijn met een dubbele camera aan de achterzijde. het gaat om een camera die is opgebouwd uit een 20- en een 12-megapixelcamera. Daarbij maakt Huawei gebruik van lenzen die ontwikkeld zijn door het Duitse Leica AG. Ook de camera interface is geïnspireerd op de camera's van Leica.

Introductie op 16 oktober in München

De introductie van de Huawei Mate 10 Pro, Huawei Mate 10 en Huawei Mate 10 Lite zal op 16 oktober in München plaatsvinden. In de aanloop naar deze introductie zullen hoogstwaarschijnlijk nog meer details en beelden van de drie toestellen gaan uitlekken.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie