Huawei Mate 10 heeft 4.000 mAh accu

06-10-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Huawei heeft in een ondubbelzinnige hint op Twitter bekend gemaakt dat de aankomende Huawei Mate 10 over een 4.000 mAh accu zal beschikken. Dat is aanzienlijk krachtiger dan de accu's in vergelijkbare high-end smartphones van dit moment.

Huawei is al bijna twee maanden bezig met het trekken van publiciteit rond de introductie van de Huawei Mate 10. Al sinds begin september is bekend dat de Huawei Mate 10 op 16 oktober aanstaande in München gepresenteerd gaat worden.

Huawei Mate 10
Huawei Mate 10

De meeste hints die Huawei tot op heden heeft gepubliceerd zijn vaag. Dat kan overigens niet gezegd worden van de meest recente hint. Op Twitter plaatste Huawei een tweet met een afbeelding van een 4.000 mAh accu. Dit is een ondubbelzinnige hint dat de nieuwe Huawei Mate 10 over een 4.000 mAh accu zal beschikken.

Fabrikanten zijn voorzichtig geworden met accu's

De Huawei Mate 10 krijgt naar verluidt een 5,9 of 6,0 inch groot beeldscherm en is qua formaat vergelijkbaar met de meeste andere high-end smartphones van dit moment. Opmerkelijk is echter dat fabrikanten het sinds het debacle met de Samsung Galaxy Note 7 wat voorzichtig aan lijken te doen met accu's. De meeste accu's van high-end smartphones komen qua capaciteit momenteel niet boven de 3.500 mAh uit. Huawei doet dit wel met de Huawei Mate 10.

De combinatie van de flinke accu en de nieuwe 10nm Kirin 970 processor zullen er waarschijnlijk voor zorgen dat de Huawei Mate 10 aanzienlijk betere prestaties op het gebied van uithoudingsvermogen kan bieden dan eerdere toestellen uit de Huawei Mate serie. Overigens is de Huawei Mate 9 van vorig jaar ook voorzien van een 4.000 mAh accu.

Introductie op 16 oktober in München

Op 16 oktober zal Huawei de Huawei Mate 10 volledig onthullen en alle details over het toestel bekend gaan maken. Waarschijnlijk ligt het toestel vrijwel direct na introductie in de winkels. Verwacht wordt dat het toestel een behoorlijk stevige verkoopprijs van rond de 900 euro gaat krijgen.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie