HP trekt stekker uit ontwikkeling opvolgers HP Elite X3

06-10-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HP heeft besloten dat er geen opvolger gaat komen voor de HP Elite X3 smartphone die het bedrijf vorig jaar presenteerde en uitbracht. HP legt de schuld volledig bij Microsoft, die volgens HP niet investeert in Windows 10 Mobile.

De HP Elite X3 is tot nu toe de laatst verschenen high-end smartphone die draait op het Windows 10 Mobile besturingssysteem. HP presenteerde het toestel tijdens het Mobile World Congress in februari 2016 en bracht het toestel eind vorig jaar op de markt. Begin dit jaar liet HP tijdens het Mobile World Congress doorschemeren dat er dit jaar een opvolger voor de HP Elite X3 zou gaan komen. Die plannen heeft HP nu geschrapt, zo meldt The Register.

De HP Elite X3 is een 6 inch grote phablet
De HP Elite X3

HP legt de schuld van het schrappen van het HP Elite X3 programma volledig bij Microsoft. Volgens HP heeft Microsoft totaal geen focus meer op de mobiele versie van het Windows besturingssysteem. Aangezien HP geen software ontwikkelaar is, is de keuze voor HP duidelijk.

Microsoft heeft zelf ook al sinds begin 2016 geen nieuwe smartphones meer uitgebracht. Het laatste toestel dat is verschenen is de Microsoft Lumia 650, eveneens tijdens het Mobile World Congress van 2016 werd gepresenteerd. De laatste high-end smartphones van Microsoft zijn de Lumia 950 en Lumia 950 XL. Deze toestellen kwamen eind 2015 uit en zijn ondertussen al van de markt verdwenen.

Sinds Microsoft zelf is gestopt met het uitbrengen van nieuwe smartphones, verschijnen er bijna geen nieuwe toestellen met Windows 10 Mobile meer. HP en Alcatel zijn zo ongeveer de enige spelers die de afgelopen tijd nog nieuwe toestellen met Windows 10 Mobile hebben uitgebracht.

Microsoft ontkent

Het had er al langer alle schijn van dat Microsoft geen heil meer ziet in haar mobiele besturingssysteem en de handdoek in de ring heeft gegooid. De uitspraken van HP lijken dit te bevestigen. Microsoft tracht de kritiek van HP nog te ontkrachten en stelt dat het bedrijf nog steeds ondersteuning biedt voor Lumia smartphones en het Windows 10 Mobile besturingssysteem.

De HP Elite X3 zal door HP tot eind 2019 ondersteund blijven worden. Er komt geen opvolger voor het toestel.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie