TCL onthult toetsenbordloze BlackBerry Motion met enorme accu

09-10-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


BlackBerry-smartphone producent TCL heeft afgelopen nacht de veel besproken BlackBerry Motion gepresenteerd. De BlackBerry Motion is een smartphone met enkel een touchscreen en een enorme accu.

Al sinds juni wordt gesproken over de komst van de BlackBerry Motion, tot nu toe bekend onder haar codenaam "Krypton". Afgelopen nacht heeft de Chinese smartphone fabrikant TCL de BlackBerry Motion officieel gepresenteerd.

BlackBerry Motion
BlackBerry Motion

Zoals al bekend was, is de BlackBerry Motion qua specificaties een 'middenklasse smartphone'. Het toestel is uitgevoerd met een touchscreen en heeft geen fysiek toetsenbord, wat in het verleden voor veel BlackBerry smartphones standaard was. Wel heeft het toestel een enorme accu capaciteit van 4.000 mAh, waarmee TCL wel een ander gedachtengoed van BlackBerry adresseert. BlackBerry toestellen staan namelijk sinds oudsher bekend om hun goede uithoudingsvermogen.

De BlackBerry Motion is gebouwd rondom een 5,5 inch groot beeldscherm met een 1080p (Full HD) beeldschermresolutie. Het toestel wordt aangedreven door de middenklasse Qualcomm Snapdragon 625 processor, een 2 GHz octa-core processor. Daarbij heeft het toestel een opvallend grote hoeveelheid werkgeheugen van 4 GB en een interne opslagcapaciteit van 32 GB. Op cameragebied is de BlackBerry Motion uitgevoerd met een 12-megapixelcamera aan de achterzijde.

Grote accu én waterdicht

Twee dingen maken de BlackBerry Motion extra bijzonder. Op de eerste plaats de al eerder benoemde grote accu van 4.000 mAh. In relatie tot het beeldschermformaat ligt de accucapaciteit van de BlackBerry Motion ver boven het gemiddelde, wat ongetwijfeld zal resulteren in een bovengemiddeld uithoudingsvermogen. Op de tweede plaats is de BlackBerry Motion IP67 gecertificeerd, waarmee het toestel stof- en waterdicht is. Daarmee is de BlackBerry Motion de eerste BlackBerry smartphone die volledig stof- en waterdicht is.

Voorlopig alleen voor het midden-oosten

De BlackBerry Motion draait uit de doos op Android 7.1 Nougat en zal door BlackBerry en TCL up-to-date gehouden worden middels zowel software- als maandelijkse beveiligingsupdates. Vooralsnog is de BlackBerry Motion enkel voor diverse landen in het midden-oosten aangekondigd en heeft een verkoopprijs van omgerekend circa 400 euro. Of het toestel later ook naar Europa gaat komen is nog niet officieel bekend.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie