Apple maakt volgens Futuremark oudere iDevices niet bewust trager

Apple maakt volgens Futuremark oudere iDevices niet bewust trager

09-10-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Al jaren doen geruchten de ronde dat Apple oudere iPhones, iPads en iPod Touch muziekspelers bewust trager zou maken om mensen aan te moedigen over te stappen naar een nieuwer model. Volgens benchmarker Futuremark is hier echter geen sprake van.

De afgelopen jaren zijn vaker berichten opgedoken dat Apple met iedere iOS update oudere apparaten trager zou maken. Gebruikers van oudere iPhones, iPads en iPod Touch muziekspelers ervaren dat hun toestel na iedere iOS update minder snel lijkt te zijn. Volgens benchmarker Futuremark is hier echter geen sprake van.

Futuremark onderzocht de rekensnelheid van de processoren in oudere 'iDevices' die op verschillende versies van het iOS besturingssysteem draaien. Futuremark constateerde dat de processor onder alle iOS versies nagenoeg dezelfde prestaties wegzet en er dus geen sprake zou zijn van het bewust trager maken van oudere iDevices.

iOS besturingssysteem wordt steeds groter en zwaarder

Dat gebruikers toch ervaren dat hun toestel langzamer wordt, heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat met iedere iOS update nieuwe functies aan het besturingssysteem worden toegevoegd en de software daardoor steeds zwaarder wordt om te draaien. Oudere processoren zetten weliswaar dezelfde rekenkracht neer als voorheen, maar zijn minder berekend op de grotere omvang van nieuwere iOS versies.

Op basis van eigen onderzoek concludeert Futuremark dat alle berichten die suggereren dat Apple oudere toestellen bewust trager zou maken als 'fake news' moet worden betiteld.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie