Microsoft gestopt met ontwikkeling Windows 10 Mobile - Surface smartphone geannuleerd

09-10-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Microsoft is gestopt met de ontwikkeling van het Windows 10 Mobile besturingssysteem. Microsoft blijft het besturingssysteem nog wel ondersteunen met beveiligingsupdates, maar Microsoft zal geen nieuwe features en hardware meer uitbrengen.

Voor het eerst heeft Microsoft toegegeven dat het bedrijf haar geloof in het Windows 10 Mobile besturingssysteem heeft verloren. Op Twitter heeft Joe Belfiore, Corporate Vice President voor besturingssystemen binnen Microsoft, bevestigd dat Microsoft het Windows 10 Mobile besturingssysteem zal blijven ondersteunen, maar dat er geen nieuwe features én geen hardware meer voor het besturingssysteem worden ontwikkeld.

De uitspraken van Belfiore kunnen feitelijk vertaald worden als de mededeling dat Microsoft de stekker uit het besturingssysteem heeft getrokken. Voor bestaande smartphones zal Microsoft nog tot 2019 ondersteuning bieden middels beveiligingsupdates, maar grote updates met nieuwe mogelijkheden voor het Windows 10 Mobile besturingssysteem hoeven niet verwacht meer te worden.

Surface Phone doodgeboren kindje

Belfiore spreekt ook zeer specifiek over hardware. Microsoft zal volgens Belfiore geen nieuwe hardware met Windows 10 Mobile uitbrengen. Daarmee lijkt Microsoft ook de stekker uit het veronderstelde Surface Phone project getrokken te hebben. Al sinds 2012 werd gespeculeerd dat Microsoft van plan was om in de Surface serie ook een smartphonelijn op te tuigen.

Eind vorig jaar dook het bericht op dat prototypes van de Surface Phone in productie waren gegaan. In mei van dit jaar liet Microsoft CEO Satya Nadella zich nog ontvallen dat Microsoft terug zou gaan komen met een smartphone die de markt zal veranderen. Het lijkt er nu op dat Microsoft de stekker uit dit project heeft getrokken.

Focus ligt op software

Belfiore maakt zelf ondertussen gebruik van een Android smartphone. De afgelopen tijd is zichtbaar dat Microsoft zich weer meer en meer focust op het leveren van software. Naast het eigen Windows besturingssysteem biedt Microsoft haar software zoals bijvoorbeeld Office en Skype, nu ook aan voor vele andere besturingssystemen zoals het Mac OS, Android en het iOS besturingssysteem.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie