Mobiel netwerk T-Mobile ruim twee keer zo snel als netwerk Vodafone

Mobiel netwerk T-Mobile ruim twee keer zo snel als netwerk Vodafone

10-10-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Connectiviteit , Diensten , Netwerk


Volgens snelheidstester Ookla, bekend van Speedtest, heeft T-Mobile het snelste netwerk in Nederland. T-Mobile wist in het derde kwartaal haar drie concurrenten ruim voor te blijven qua snelheid. Het netwerk van Vodafone staat qua snelheid onderaan.

In het derde kwartaal van dit jaar lagen de gemiddelde downloadsnelheden op het netwerk van T-Mobile volgens Ookla op maar liefst 64,54 Mbit/s. Dat is ruim twee keer zo veel dan de gemiddelde downloadsnelheid op het netwerk van Vodafone, dat niet verder kwam dan een gemiddelde van 28,62 Mbit/s.

Qua downloadsnelheden staat KPN op de tweede plaats met een goed gemiddelde van 48,45 Mbit/s. Tele2 volgt KPN op de voet met een gemiddelde downloadsnelheid van 45,25 Mbit/s. Dit laat zien dat het netwerk van Vodafone behoorlijk onder het Nederlandse gemiddelde presteert.

Qua uploadsnelheden zitten T-Mobile, KPN en Vodafone dichter bij elkaar. Ook qua uploadsnelheden heeft T-Mobile het snelste netwerk met gemiddelde uploadsnelheden van 17,14 Mbit/s. KPN volgt op plaats twee met een gemiddelde uploadsnelheid van 15,10 Mbit/s en Vodafone staat op de derde plek met een gemiddelde uploadsnelheid van 14,06 Mbit/s. Tele2 haalt gemiddeld een uploadsnelheid van 10,67 Mbit/s.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie