'Middenklasse Samsung Galaxy A serie wordt volgend jaar duurder'

'Middenklasse Samsung Galaxy A serie wordt volgend jaar duurder'

10-10-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Samsung heeft de afgelopen drie jaar goede resultaten weten weg te zetten met haar middenklasse Galaxy A smartphoneserie en geeft deze smartphonelijn volgend jaar weer een opfrisser. Door vele nieuwe features worden de toestellen echter wel duurder dan de huidige generatie Galaxy A (2017).

In Nederland doen de Samsung Galaxy A3 (2017) en Samsung Galaxy A5 (2017) het opvallend goed in het zogenaamde 'mid-end segment'. Dit komt vooral door de combinatie van een goede vormgeving, uitgebalanceerde features en specificaties en een goed prijskaartje.

In het high-end segment is sinds dit jaar een opmerkelijke prijsstijging zichtbaar. Toestellen zoals de Samsung Galaxy S8, Galaxy Note 8, de nieuwe iPhones en zelfs de verwachte Huawei Mate 10 zijn 100 tot 200 euro duurder geworden dan hun voorgangers. Die hogere prijs is overigens niet direct herleidbaar naar duurdere componenten. De gunstige economische situatie lijkt ervoor te zorgen dat fabrikanten meer geld voor hun producten durven en willen vragen.

Samsung Galaxy A serie wordt duurder

Die trend zal volgens bronnen volgend jaar ook zichtbaar gaan worden in het middenklasse smartphone segment. De nieuwe Samsung Galaxy A (2018) serie zal een hogere prijs krijgen dan de toestellen uit de huidige Galaxy A (2017) serie. Hoeveel de prijs omhoog gaat is nog niet duidelijk, maar mogelijk gaat het om 50 tot 100 euro.

In ruil voor een hogere prijs gaat Samsung de Galaxy A (2018) serie overigens wel voorzien van vele features en specificaties die nu ook zijn toegepast in de Samsung Galaxy S8 en Galaxy Note 8. Zo krijgen waarschijnlijk de Samsung Galaxy A5 (2018) en de Samsung Galaxy A7 (2018) een 'infinitity display', oftewel een randloos beeldscherm. Ook zouden beide toestellen voorzien gaan worden van een dubbele camera, zoals ook in de Samsung Galaxy Note 8 is gebruikt en zou Samsung de toestellen willen gaan voorzien van een grotere accu.

Introductie Galaxy A (2018) serie eind dit jaar

Doorgaans worden nieuwe toestellen uit de Galaxy A serie rond het einde van het jaar gepresenteerd en liggen vervolgens in de eerste weken van het nieuwe jaar in de winkels.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie